iPon Hírek

LG ColorPrime: TIPA-díj a legjobb képfeldolgozó monitornak

Dátum | 2013. 05. 28.
Szerző | gabi123
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A 13 ország 29 szakfolyóiratát tömörítő TIPA a világ egyik legbefolyásosabb szakújságírói szervezete a fényképészet és a képfeldolgozás területén. Tagjai minden évben összegyűlnek, hogy megszavazzák az év legjobb termékeit; a szavazás során az egyes eszközöket számos különböző kritérium — technológiai és tervezési innováció, könnyű használat, ár-érték arány — szerint értékelik. A TIPA-díjat 40 különböző kategóriában ítélik oda, és kategóriánként egy győztest hirdetnek. Az idei év legjobb termékei — így az LG ColorPrime monitor is — az idén júniusban Tokióban megrendezendő 2013-as TIPA díjátadó ünnepségen részesülnek hivatalos elismerésben.

Az LG Electronics ColorPrime (27EA83) monitorát a fotózással és képfeldolgozással foglalkozó szakmai újságírók nemzetközi szervezete a TIPA (Technical Image Press Association) a 2013-as év „Legjobb képfeldolgozó monitora” címmel tüntette ki. A filmkészítők, fényképészek és grafikusok számára egyaránt ideális, díjnyertes LG monitor az IPS képmegjelenítési technológia mellett széles színpaletta alkalmazásával és kimagaslóan nagy felbontással emelkedik ki a mezőnyből.

Az LG ColorPrime monitor átlagon felüli képminőséget kínál: a WQHD (2560×1440) felbontás élessége mellett a készülék az Adobe RGB színtér 99 %-át képes pontosan visszaadni. A monitor 90 fokkal elforgatható, így a felhasználók kiválaszthatják a munkájukhoz leginkább megfelelő szöget. Minden egyes ColorPrime monitor gyárilag kalibrált, és külön tanúsítvány igazolja, hogy a finomhangolást az LG képfeldolgozó szakértői elvégezték. Az egységes és pontos színvisszaadás további javítása érdekében az LG emellett hardveres kalibrálási lehetőséget is biztosít a monitorra optimalizált külső színkalibrátor révén.

Az LG speciális IPS kijelzőtechnológiájának köszönhetően a ColorPrime monitor valósághű képe a szemet is kíméli. A lenyűgöző, 178 fokos betekintési szögnek köszönhetően a képminőség és a színhűség a néző helyétől függetlenül egyenletes marad. A négy részre osztható képernyő és a Dual Link-Up (kettős csatlakoztatási funkció) új távlatokat nyit a párhuzamos feladatvégzés terén. A ColorPrime kijelzője a képernyőfelosztó funkcióval négy szegmensre tagolható, amelyek különböző hasznos elrendezésekben használhatók.

Az LG intelligens Dual Link-Up funkciója egyszerre két különböző eszközről is lehetővé teszi a fájlok és programok megjelenítését. Összefoglalva tehát a ColorPrime monitor a filmkészítők, fényképészek, dizájnerek és egyéb, grafikával foglalkozó szakemberek számára készült átfogó képkezelési megoldás. Ezt természetesen ára is tükrözi, valamivel 200 000 forint felett vásárolható meg kiskereskedelmi forgalomban. Specifikáció:

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. atti2010
2013.05.28. 15:03
Egy ilyennel oldalba verhetne valaki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. LechooEdy
2013.05.28. 16:28
Én is jelentkezem, a sok hülye 3D okostv/monitor meg mindenfajta baromság... végre az LG kiadott egy ilyen profi cuccot, ami ahhoz képest olcsó is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. BadDevil
2013.05.28. 17:06
Kellene a fenének...hülye csíkmonitorok. Ahhoz képest, hogy "szakmai" díjjal jutalmazták, pont arra alkalmas legkevésbé...munkára senkinek se hiányzik egy filmezésre kitalált képarány. Akkor már inkább egy 30"-es, 2560x1600 16:10-es Dell, vagy valami hasonló.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. thedevelop...
2013.05.28. 22:26
BadDevil: Ez "csíkmonitor"? Akkor ez a Dell micsoda?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. LechooEdy
2013.05.29. 00:23
BadDevil Szimpla megszokás kérdése, én már hányni tudok a 4:3 aránytól. A szemnek sokkal kényelmesebb a (z inkább) horizontális irányú nézés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. balazs630
2013.05.29. 01:04
A csíkmonitor meg a 16:9 azért elég távol van egymástól, attól hogy ez a véleményed azért legyél már tisztába a puszta tényekkel és valósággal bászki...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. BadDevil thede...
2013.05.30. 12:37
LG találmány, ők meg persze, hogy nem akarnak lemaradni. Semmi értelme egyébként.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. BadDevil Lecho...
2013.05.30. 12:53
Mivel a szemeid által felfogott kép közelebb áll a 4:3-hoz, mint a 16:9-hez, ezért ez egyszerűen nem igaz, már bocs
A marketingesek viszont jól járnak veled, hisz ilyen paneleket NEKIK OLCSÓBB gyártani, mint a régi, 4:3-as kijelzőket. A 16:9-es képarányt egyébként (többek közt) a döglődő hálivúdi médiagépezet hozta létre anno, hogy valamivel fellendítsék az akkor lanyhán csordogáló pénzforgalmat a fogyasztói birkáktól, a későbbi, LCD panel-ipar pedig boldogan rákapott az ötletre, hisz így sokkal kisebb a selejt arányuk.
Egyébként ha nem jut eszedbe összekapcsolni azt a két egyszerű tényt, hogy a weblapokon vagy munkaterületet igénylő feladatoknál vertikális a (fő) mozgásirány, míg a monitorod horizontálisan rendelkezik kiterjedéssel, hogy egy egyszerű példával éljek...nos, akkor sok sikert neked a fogyasztói társadalomban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. BadDevil balaz...
2013.05.30. 12:54
Jómagad szintén annyi tényt sűrítettél bele ebbe a posztba...hogy nincs is mire válaszolni gyakorlatilag.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!