iPon Hírek

LG Display: íme a világ legvékonyabb, mobilos, Full HD panele

Dátum | 2013. 07. 13.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Mostantól hivatalosan is az LG nevéhez fűződik a legvékonyabb Full HD megjelenítő, amit kizárólag okostelefonos felhasználásra terveztek a mérnökök. A termékpaletta új tagja így már lehetővé teszi a legvékonyabb mobil címéért induló gyártóknak, hogy a képminőség oltárán se kelljen áldozatokat hozniuk.

Az óriási, 5,2 hüvelykes panel mindössze 2,2 milliméterben elfér az elektronikájával és az üveggel együtt. Ráadásul a keretek esetében is brillírozik, ha a FullHD-s társaihoz kell hasonlítani, a 2,3 mm-ével átlagon felüli produkciót mutat be. Vannak ugyan a piacon olyan megoldások is, melyek egyetlen milliméternyi szegéllyel is megelégszenek, de ezek alacsonyabb felbontás mellett képesek erre. Az LG Display újdonsága az Advanced One-Glass-Solution technológiát használja, ami jobb érintőkijelzős élményt garantál.

A közvetlen kötéses rendszer használatával a fényerő kiemelkedő értéket képes elérni. Az 1920 x 1080 képpontos kijelző 535 nits-es teljesítményre képes, ami szintén übereli a legtöbb vetélytárs által felmutatott eredményt. Az LG ráadásul a környezeti fényben elért kontraszt arányt is nyilvánosságra hozta: 10000 LUX mellett ez az érték 3.74:1. Ez ilyen formán ugyan sokaknak semmit nem mond, de magyarra nagyjából úgy fordítható, hogy a legerősebb napsütésben is nyugodt szívvel vehetjük majd elő az erre épített mobilunkat.
Lényegében vastagabb a specifikációkat soroló papír.
Az LG Display rekorder terméke a fentiek tükrében kijelenthető, hogy nem csak egyetlen dologra koncentrálva érte el a legvékonyabbnak járó címet. Szinte nem is győzzük összeszámolni, hogy mennyi paraméterben sorolható a legjobbak közé az 5,2 colos modell. A szállítási és a megjelenési időpontokról tájékoztató jelleggel sem esett szó, ám az LG Optimus G2 mindenképpen nagy figyelmet érdemel majd, hiszen ez állítólag egy 5,2 hüvelykes FullHD megjelenítőt kapott. Talán máris bevetésre indulhat a friss alkatrész?
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. jozsefm
2013.07.13. 20:39
a legerősebb napsütésben is nyugodt szívvel vehetjük majd elő az erre épített mobilunkat.


Hát ja, értem én hogy szupervékony, de kap egy szupervékony aksit is, és egy nap kétszer kell tölteni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim jozse...
2013.07.13. 20:58
Van ilyen ... én venni akartam tré mobilnál egy Huawei Mediapad 7 Lite tabletet, hogy 2 legyet üssek egy csapásra .... míg nem olvastam egy tesztet róla a következő szavakkal: "Good luck getting a day out of the battery - regardless of whether you use it or not."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. hunmyke
2013.07.13. 21:43
józsef m., de legalább nem lehet arra kifogás, hogy nincs hely az akksi számára...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tanulo01
2013.07.13. 22:09
Szerintem nem baj a a telefonnak van egy kis súlya meg vastagsága, mondjuk elég vicces lenne eljutni abba a kórba amikor már vágja az ember kezét...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Reinkz
2013.07.14. 09:57
ez szép hogy fullhd-s a kijelző fizikailag,de vajon a mobil is ilyen minőségű képet fog küldeni vagy csak 720p-set mivel senki nem mondja meg ilyen kicsi képernyőn hogy fullhd-t lát e vagy csak 720at
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. alfoldi
2013.07.14. 13:26
Csak árdekesség képpen.Láttam egy filmben, ami a közel jövőben játszódik, amiben már papír vékonyságú, hajlékony plasztik lapmobilokat használtak, s nem volt akksija, hanem valahogy a környezetből vette fel azt a minimális energiát amire szüksége volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. AnDRash
2013.07.14. 16:00
Én a Black Mirror sorozatba láttam hasonlót S1, Ep3
The Entire History of You részében
aki teheti nézze meg a többi részt is, disztopikus jövőképet ábrázol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. user12
2013.07.14. 19:01
És arról hallott-e valaki, hogy ezeknek a papírvékony kijelzőknek kb. harmadannyi az élettartama, mint egy mostani "vékony kijelzős" monitornak? Itt az iponon olvastam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kibedy
2013.07.14. 21:38
Ha mindenki ilyen lenne, mint az itt hozzászólók többsége, akkor még mindig kosarakat raknánk a fejünkre, és abban hordanánk a tehénganét, mert hát már milyen hülyeség az a kerék?! Sárban húzogatni vmit, aztán meg még utak is kellenek?! Ez már hülyeség.
Vegyük már észre, hogy nem minden műszaki fejlesztés egyenlő ütemben történik. Most van egy remek panel, aztán majd lesz egy jó akksi is hozzá. De akkor meg azért fogtok nyavaolygni, hogy most meg túl kicsi, nem érzem a zsebembern, és mi az, hogy csak 3 napot bír, amikor a nokia 11xx is tudott 8 napot.
Az meg egy marhaság, hogy rövid az élettartalmuk. Mint a tuningolt prociknak is lecsökken 30 évre a 100-ról. Igaz, h két évente újat veszünk, mert már más szolgáltatások kellenek, meg nagyobb sebesség, meg nagyobb kukihosszabbító, és nem a hardver hibásodik meg, de jó tudni, hogy ezek így max 1 évtizedet bírnak majd.
Amúgy ami a sci-fi-kben szerepelnek, azok szerintem katonai alkalmazásoknál már léteznek, ha nem is annyira profi módon, de alap szinten tuti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!