iPon Hírek

LG Display + Iriver = E-olvasók

Dátum | 2010. 06. 15.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

A jelek szerint sikeresen egymásra talált az LG kijelző-ágazata és az Iriver; nemrég jelentették be, hogy L&I Electronic Technology néven közös vállalkozásba kezdenek az e-olvasók piacán.

Az L&I központját Kínába helyezik - ez mintegy ötmillió dolláros befektetést jelent. A többségi tulajdonos az LG 51%-kal, míg a maradék 49% az Iriveré. Az L&I leendő termékeit az Iriver tervezi, és egyben ők is lesznek a közös vállalat termékeinek első vásárlói, míg az LG Display értelemszerűen a paneleket gyártja a közös e-olvasókhoz.

Jae Woo Lee, az Iriver vezérigazgatójának elmondása szerint a közös vállalkozásuk jelentősége abban rejlik, hogy stabilabb és versenyképesebb gyártási lehetőséget biztosít; megfelelő összehangolással együtt akár piacvezetővé is válhatnak, maguk mögé utasítva minden versenytársukat az e-olvasók fejlesztése és gyártása terén.

A globális piacokon túl az Iriver konkrétan a kínai piacból is szeretne egy igen jelentős részt kiharapni, míg az LG a maga részéről egyszerűen csak örül az egyre több rendelésnek, miáltal teljes gőzzel működtetheti a gyárait, és ütemesen növelheti a nyereségességét.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Movolif
2010.06.15. 16:45
remélem végre elmozdulnak a laptopár-szegmensből az e-book olvasók...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!