iPon Hírek

LG: egyszerre akár több eszközzel is vezérelhető okostévék

Dátum | 2013. 12. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az LG egy meglehetősen érdekes újítás bevezetésére készül, amely lehetővé teszi, hogy az adott LG okostelevíziót operációs rendszertől függetlenül bármilyen mobil eszközzel irányíthassuk. Az újítás jóvoltából az alkalmazások fejlesztői és az okostelevíziók tulajdonosai egyaránt olyan új lehetőségekhez jutnak, amelyek interaktivitás tekintetében komoly változást hozhatnak. Az új szolgáltatás a Qualcomm AllJoyn platformjára alapoz, amely nyílt forráskódú, különböző operációs rendszerekkel zökkenőmentesen együttműködő szoftveres (kereszt)platformnak tekinthető. Az új platform jóvoltából mindegy lesz, milyen operációs rendszert futtat az adott tábla vagy okostelefon, sőt az sem számít majd, ki gyártotta, csak az LG Gamepad névre hallgató alkalmazását kell telepítenünk rá.

Az Alljoyn platformnak köszönhetően a különböző alkalmazások és eszközök hatékonyan kommunikálhatnak egymással: többé nem lehet korlátozó tényező az eltérő operációs rendszer és az eltérő gyártó, így számos új lehetőség nyílik az alkalmazások hatékony vezérlésére – egyszerre akár több eszközzel is. Az AllJoyn támogatással ellátott okostelevíziók és mobil eszközök esetében lehetőség lesz arra, hogy a televízión futó játékban egyszerre többen is részt vegyenek. A játékot az LG Magic Remote távirányító mellett okostelefon vagy tábla használatával is lehet irányítani, így mindenki saját mobil eszközét használhatja választott karakterének, autójának vagy motorjának irányításához. Az LG egyelőre nem árulta el, hogy az AllJoyn platformban rejlő lehetőségek mikortól aknázhatóak ki, de nem lennénk meglepve, ha a gyártó a közelgő CES 2014 alkalmával további részleteket is elárulna az ígéretes újítással kapcsolatban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. hpeter105
2013.12.04. 21:32
egyre jobb az LG és a paneljai is sokszor szebbek már mint a társaké...árak is kulturáltak, kérdés, hogy mennyi a selejt TV...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mocsok92
2013.12.05. 00:01
nem is tudtam, mi hiányzik az életemből
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog
2013.12.05. 07:31
Az lenne a fasza,ha ilyen baromsagok helyett lehetove tennek tobb fajta taviranyito kezeleset,es ha nem kell mindenhez tobbszorosen tularazott de gagyi sajat markas kiegeszitoket venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. standoff
2013.12.05. 12:29
hpeter105: Az a baj, hogy hiába néznek ki jobban a cuccaik, ha a supporttal elrontanak mindent. Mostanság szeretnék venni okos telefont, és már ki is néztem magamnak az LG G2 készüléket, d aztán amikor azt mondták, hogy az Android KitKat frissítés majd valamikor május környékén jön csak, akkor elment a kedvem tőle. Csak hozzáteszem a többi gyártó január-februárban kidobja szinte mindegyik arra alkalmas telefonjára a frissítést!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. PPPatrik stand...
2013.12.05. 14:31
standoff: Szerintem ha valami működik azt nem kell frissíteni...
Annak idején a Galaxy Tab 10.1-re úgy vártam a frissítést mint a messiást. Persze az akadt is rendesen, a frissítés meg segített rajta, de nem valami sokat.
Ha annyira Kitkat-et szeretnél akkor vegyél Nexos 5-öt, egyébként meg nem számít semmit se 3 hónap ide-oda, ha használható a jelenlegi rendszer is. Egyébként meg a lényeg az, hogy jön rá frissítés.
ui.: G2-öm van, ha most kéne választanom akkor is ezt választanám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!