iPon Hírek

LG G Flex: 4K támogatás a KitKat frissítés által

Dátum | 2014. 03. 05.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG G Flex, csúcsmodellről lévén szó, egyértelműen meg fogja kapni az Android 4.4 frissítést, és a jelek szerint még a specifikációt is átírja helyenként az újdonság. Néhány idejekorán kiszivárgott információból kiderült ugyanis, hogy a KitKat telepítését követően jobb videós képességekre tesz majd szert a telefon.
Az operációs rendszert érintő frissítések a legtöbb esetben nemcsak a Google által eszközölt újításokat vezetik be, hanem egyéb szoftveres átalakításokkal is együtt járnak (és sokszor a felhasználó felület is érintett). Nagyritkán azonban az adott készülék képességeiben is változás áll be. Ez történt az LG G Flex esetében is, ahol nagyobb felbontásra kapcsolt a mobil. Az Android 4.4 KitKat telepítését követően már akár Ultra HD (4K, 2160p) videófelvételek is rögzíthetőek lesznek – arról nem esett szó, hogy tudja-e tartani a 30 FPS-t, avagy csak 25 képkockás sebességről beszélhetünk. Emellett persze meg lesz benne minden, ami a 4.4-es Android velejárója: teljesítményoptimalizálások, ART futtatókörnyezet (még nem éles, de bekapcsolható), jobban integrált Google Now, és még rengeteg apróság. Ráadásul a szoftvertől elvonatkoztatva, egy nem mindennapi díjat is kapott a 4K támogatással felruházott G Flex.
Rengeteg dizájndíjat osztanak ki évente különböző szervezetek, de az iF Design Award mind közül az egyik legrangosabbnak számít. Az évente megrendezésre kerülő iF International Forum Design alkalmával kiosztott elismerések történelme immáron hatvan éves múltra tekint vissza. Az 1954-ben életre hívott elismerésért napjainkban több ezer termék száll harcba a világ minden tájáról, és a győzelem itt is csak a legjobbak érdeme. Ezt a díjat tehát nem véletlenül emlegetik úgy, hogy a „Design Oscar”. Idén az egyik győztesnek járó aranyat az LG Mobile hajlított okostelefonja hozta el, ami a Galaxy Rounddal karöltve (egy hét különbséggel) mutatkozott be a tavalyi év végén. A készülék 74 más termék mellett részesülhetett ebben a kitüntetésben. „A G Flexben elismerésre méltónak találták az iF bírák, hogy egy új megközelítésből futott neki az mobiltelefon interfészének azáltal, hogy a hátlapra került a vezérlése, és a mérnökök beépítették a hajlított kijelzőt, ami nagyban növeli az okostelefon nyújtotta élményt mind az ergonómia, mind pedig a minőség tekintetében.” – olvasható az LG közleményében.
A G Flex valóban egy figyelemre méltó eszköz lett, hiszen nemcsak meg lett hajlítva horizontális tengelyre merőlegesen, de még rugalmas is. Így sokkal strapabíróbb, mint például a Galaxy Round, mellyel egy lapon említendő. Ráadásul az iF díj kapcsán arról még nem is esett szó, hogy a hátlap esetében használt anyag önmagát képes „gyógyítani”, így néhány perces regenerálódást követően egyszerűen búcsút int az apró karcoknak. Az LG nagyon sok sikert érhet még el a G Flexszel, és a mostani frissítést tekintve nem lehet azt mondani, hogy nem tesz meg mindent ennek érdekében a gyártó. A POLED megjelenítős mobiltelefon tehát nem véletlenül tart ott, ahol. Mostanra már rengeteg régióban kapható, egyebek mellett hazánkban is. Itthon jobbára 200 ezer forint körül mozog az ára, de azért jellemzően már inkább ez alatt hozzá lehet jutni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Zsoli91
2014.03.05. 22:41
Gpad-re nem akarják dobni a 4.4-et?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. peti198706...
2014.03.06. 03:36
Will It BLEND? That is the question!
..DAT ISmoke.. -cauugh-cauugh.. x3
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. OrvAjn69
2014.03.06. 09:57
Zsoli91: Biztos, hogy jönni fog a KitKat G pad-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zsoli91 OrvAj...
2014.03.06. 11:21
Szeretnék már újítani magamnak egyet, ezért kérdezem

Egyszer volt LG telefonom, persze hozzá kell tenni, hogy nem csúcskategóriájú. Nem voltam igazán elégedett vele...
Viszont ahogy látom, elég szépen fejlődnek, kíváncsi vagyok most milyen szintet képviselnek mindennapos használat mellett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. TSYSTEMS Zsoli...
2014.03.06. 16:46
Örvájn69 vagyok, csak másik fiókban maradtam.... Az én G Pad-em már eggyé vált velem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zsoli91 TSYST...
2014.03.07. 02:43
PÜ-ben tudsz esetleg egy kis személyes beszámolót adni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!