iPon Hírek

LG G Pro Lite - ha csak a méret a lényeg

Dátum | 2013. 10. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG az Optimus G Proval hozta létre az első "phabletnek" csúfolt óriás okostelefonját. Most pedig, nagyjából fél évvel az akkori zászlóshajó bemutatkozását követően, megérkezett a szerényebb tulajdonságokkal rendelkező változata. Az Optimus nevet elhagyó masina a szegényebb, de gyorsan növekedő piacokon próbál majd elsősorban érvényesülni.

A G Pro Lite lényege az előlapot kitöltő kijelzőben lakozik. A panel 5,5 hüvelykes képátlójával meglehetősen nagynak nevezhető, és sokan az ilyen gépek iránt érdeklődnek. Itt a megjelenítő felbontása már csak 960 x 540 pixeles, így a képpontok sűrűsége mindössze 200 PPI-s. Szerencsére az IPS technológia használatáról nem feledkeztek meg, így ez valamelyest feledteti a keserű szájízünket. A használat megkönnyítése végett a konstrukcióhoz mellékeltek egy kapacitív érintőceruzát is, ekkora felület mellett ugyanis ez már elkél. A kamerák párosa teljesen átlagos, ami a masina többi pontját tekintve már pozitívum. A videócsevegéseink bonyolításáért felelős, előre tekintő egység 1,3 megapixeles képekkel és 720p-s HD videókkal operál, míg a főkamera esetében már 8 MPixellel (1080p) van dolgunk, és egy LED villanó is tiszteletét teszi mellette.

De lássuk az igazi fekete levest. A gépezet lelke egy MediaTek lapka, és sajnos nem egy modern darab, hanem a jó öreg MT6577 áll a dolgok hátterében. Ez a SoC két Cortex-A9 maggal várja az utasításainkat 1 GHz-es órajelen tengetve a napjait; a grafikus feladatok felelőse egy 128 bites PowerVR SGX531 processzor. A chip mellett 1 GB-nyi rendszermemória került bevetésre, a háttértár pedig 8 GB-os méretet öltött. Ez utóbbi eléggé szűkös, ám ebben az esetben microSD-s bővítési lehetőséget is kínál az LG. Az újdonságból két különböző változat készül majd: lesz szimpla és dupla SIM foglalattal rendelkező változata. A két SIM befogadására képes megoldásnál egy dedikált gyorsgomb is lesz a kettő közötti váltások alkalmára, így ennek egy kicsit máshogy fest a billentyűkiosztása. A kapcsolati képességei között találunk egy 7,2 Mbps-os sebességű HSDPA modemet, A-GPS vevőt, Bluetooth 3.0 modult, 802.11 b/g/n Wi-Fi-t és még FM rádiót is – hála a MediaTek négy az egyben csomagjának.

A készülék egyébként egészen pontosan 150,2 x 76,9 x 9,4 milliméteres térfogattal bír és 161 grammot nyom, vagyis többnyire hasonló a méretét tekintve a jóval nagyobb tudású Optimus G Prohoz. Az üzemideje acélosnak ígérkezik, ugyanis a gyengébb belső mellé egy 3140 mAh-s akkumulátort társítottak. Az alján a szabványos microUSB mellett egy sztereó hangszórópárossal is összefuthatunk, ami erőteljes és jó hangzást garantál a gyártó elmondása alapján. Az LG új eszközén is a Google operációs rendszere van jelen. A fejlesztés során az Android 4.1.2 bevetése mellett döntöttek, ami anno csak egy hónappal előzte meg a 4.2-es változatot. Sajnos a frissítésben sem valószínű, hogy érdemes reménykednie annak, aki emellett teszi le a voksát. Az LG persze ezúttal is szolgálni fog néhány szoftveres extrával (pl. KnockOn), ami azért valamelyest ellensúlyozza a frissebb oprendszer hiányát.

Az LG G Pro Lite összességében azoknak lehet jó választás, akiknek jószerivel csak a méret a lényeg, és nem szeretnének túlzottan sokat költeni. Az LG csúcsgépének gyengített változata természetesen jóval olcsóbb lehet majd, mint az eredeti változat, és ezt az első körben megcélzott területeknél is figyelemben vették. Még ebben a hónapban fog bemutatkozni, és a latin-amerikai régióban kezdi majd a karrierjét, ezt követően pedig Oroszország és a nagyobb ázsiai piacok felé veszik majd vele az irányt a tervek szerint. Két színben, feketében és fehérben lesz majd megvásárolható.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Kirrr
2013.10.11. 14:57
LG + MTK, a multkor Samsung + MTK... jól megy a kínaiak szekere
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. somakb
2013.10.11. 15:30
MT6577??????? Ingyen kaphatták a megmaradt készleteket? 6577-el hogy lesz 1080p videófelvétel? 720p-re képes max tudtommal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Fzoltan
2013.10.11. 16:14
Na, ott már október 14. van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DemonDani
2013.10.11. 18:10
somakb

Bírja az 1080p-t. Nyilván egy Nokia 1020 magasabb sávszélességgel teszi ugyanezt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikej95
2013.10.13. 15:32
somakb: Lefaragnak a bitrátából vagy az fps lesz alacsonyabb és bírni fogja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!