iPon Hírek

LG G2 újratöltve: befutott az LG G3 A

Dátum | 2014. 08. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG úgy látszik, hogy addig szeretné ütni azt a bizonyos vasat, amíg meleg, vagyis maradéktalanul ki akarja használni az LG G3 komoly sikerét. Az aktuális zászlóshajó még májusban mutatkozott be, azóta viszont már a harmadik készüléket dobja piacra a vállalat ennek a népszerűségét kihasználva. Ráadásul már azt is tudjuk, hogy még ezzel sincs vége, és egy nagyobb kijelzővel felvértezett gép még biztosan rajthoz fog állni a közeljövőben. Ez LG G3 Stylusként kerülhet a boltok polcaira. Most viszont lássuk, hogy pontosan mit is kapnak azok a vásárlók, akik bizalmat szavaznak az LG G3 A-nak. Ez a modell a legegyszerűbben úgy jellemezhető, hogy az LG G3 és a tavalyi csúcsmodell, az LG G2 szerelemgyermeke. A készülék alapjaiban véve a G2 által is nyújtott képességek birtokában van, de a körítést ezúttal már a G3 mintájára alakították ki, és a szoftveres adottságait is átemelték az új gépnek.
A készülék vonalvezetése már teljes mértékig a Floating Arc dizájn jegyében újult meg. Első pillantásra nagyon hasonlít az újdonság az aktuális csúcsgépre, de a kézbevételt követően azért hamar érződik, hogy ennek a megjelenítője egy kicsit kisebb lett. Az LG G2 hátlapja még fényes polikarbonát volt, itt viszont már az a fémes szálakkal átszőtt, szálcsiszolt hatást keltő borítás fog felbukkanni a színen, amit a G3-nál ismerhetett meg a nagyközönség. Ez nem gyűjti az ujjlenyomatokat, valamint kellemes a tapintása. Ami viszont már egy fokkal izgalmasabb a külsőnél, hogy a kamerarendszer is át lett „mentve”. Előre egy F/2.0-s lencse mögé rejtett 2,1 megapixeles egység tekint, ami Full HD-s videóhívások folytatására alkalmas, hátra pedig az a nagy figyelmet kapó, optikai képstabilizátoros, 13 MPixeles megoldás került, aminek a munkáját egy infralézeres autófókusz segíti. Ennek köszönhetően a másodperc tört része alatt rá tud hangolódni a megörökítendő témára a kamera. Végül az operációs rendszert sem hagyták ki a képletből, az Android 4.4 KitKat tehát itt már hasonló testet öltött, mint az LG G3 esetében. Az egyedi, egyszerűbb vonalvezetésű felhasználói felület olyan extrákkal van megfűszerezve, mint például a „lopásgátló”, amivel távolról lehet az érzékeny adatokat törölni, vagy a Knock Code, mellyel egyebek mellett leválthatóak a jelszavak is.
Az előlapot egy 5,2 hüvelykes kijelző tölti ki, ami az LG méltán híres True HD-IPS+ technológiájával operál, a tökéletesen éles vonalak kirajzolásáról pedig az 1080p-s felbontás gondoskodik. A telefon szívében egy Qualcomm Snapdragon 800 chip lapul, ami 2,26 GHz-es órajelen munkálkodó Krait 400 processzormagok négyesével, továbbá egy Adreno 330 grafikus egységgel szolgál. A rendszenek 2 GB-nyi LPDDR3 memóriával kell beérni, míg a tárhely 32 GB-os testet öltött. A bővíthetőségről egy microSD kártya hellyel gondoskodtak a tervezők. A gép kapcsolati képességeit egyelőre nem ismerhettük meg teljes mértékig, de az biztos, hogy van 150 Mbps-os letöltési sebességgel kecsegtető 4G LTE modem, 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0 modul, GPS vevő és NFC chip is a kelléktárában. Az új gép nagyobb lett a G2-nél, hiába törekedtek itt is a kompaktságra. A 141 x 71,6 x 9,8 milliméteres vonalak közé szorított konfiguráció 146,8 grammos tömeggel áll rajthoz. Az akkumulátora kivehető lett, így a koreai G2 példájára – ami szintén eltávolítható telepet kapott –, ez is 2610 mAh-val gazdálkodhat. Két színben lesz megvásárolható kezdetben, titánszürkében és fehérben. Az LG G3 A egyelőre még elég drágán indít, de látva az LG G2 és a G3 példáját, számíthatunk rá, hogy hamar beáll az ára egy emészthetőbb szintre. A Dél-Koreában debütáló okostelefonért 700 ezer wont kell kifizetni, ami nagyjából 680 dollárnak felel meg jelenleg. Arról egyelőre nem esett szó, hogy az SK-Telekom kínálatában kezdő eszköz mikor kerülhet más régiókban is bevetésre. Remélhetőleg Európába is el fog jutni, hiszen elég vonzó konfigurációnak tűnik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Lightcomma...
2014.08.08. 21:02
" olyan extrákkal van megfűszerezve, mint például a „lopásgátló”, amivel távolról lehet az érzékeny adatokat törölni" LOL - Most ez mitől lopásgátló?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. piter
2014.08.08. 22:26
Adat lopas?Ilyenrol meg nem hallottal?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ChoSimba
2014.08.08. 22:30
Akkor ez annyival jobb a G2-nél, hogy kivehető az aksija bár kisebb és microSD-vel bővíthető. Cserébe majdhogynem 2x annyiba kerül. Best buy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. G-man9
2014.08.10. 21:57
szép meg jó ez a NAGY kijelző NAGY felbontás dolog DE 2GB RAM ???? most komolyan ??? az LG-nél ezt komolyan gondolják ?? Samu Note 2 2GB / Note 3 3 GB / no meg mindjárt itt a 4-es 4GB RAM-mal.......amúgy jó vétel még így is csak hát HA CSÚCS TELÓ akkor 3GB legyen már benne......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!