iPon Hírek

LG HDTV WiFi-vel

Dátum | 2007. 11. 15.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

A dél-koreai LG új, 52-hüvelyk méretű 52LG71 LCD TV-je vezetéknélküli kapcsolaton keresztül képes HD-tartalmat streamelni.

A vállalat állítása szerint az 52LG71 "a világ első 1080p-felbontású LCD televíziója, ami integrált 802.11 szabványú vezetéknélküli hálózatot tartalmaz". Az igazság az, hogy már vannak vezetéknélküli kapcsolattal rendelkező LCD TV-k, például a HP MediaSmart, azonban streamelési lehetőséget eddig még egyiknél sem hangsúlyoztak ki.

LG 52LG71
A televízó fő újítása, hogy vezetéknélküli kapcsolaton keresztül folyamatosan képes akár HD-minőségű videókat lejátszani. Minden bizonnyal ez a 802.11n szabványú vezetéknélküli kapcsolaton keresztül történik, mivel ez rendelkezik a legnagyobb sebességgel (akár 300 Mb/s). Több információ nincs a termékről. Mindenesetre ha van egy otthoni vezetéknélküli média centerünk, például a D-Link DSM-320-a, akkor az LCD TV nagyon jó vétel lehet.

HP MediaSmart
A streamelés a Wikipedia lexikonában:

"A „streaming media” egyidejű, vagy azonnali adatfolyam, általában tömörített multimédiás információ Interneten keresztül való kézbesítése, amely a bináris számítógépes fájlformátumokhoz (pl. AVI) viszonyítva kevésbé célozza meg a videótartalom teljes hűségű visszaállítását, hanem az azonnaliságra összpontosít."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.15. 01:14
A dél-koreai LG új, 52-hüvelyk méretű 52LG71 LCD TV-je vezetéknélküli kapcsolaton keresztül képes HD-tartalmat ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!