iPon Hírek

LG L65 – belépő a középkategóriába

Dátum | 2014. 04. 24.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG néhány éve, az L-széria megjelenésével már az alsóbb szegmensekben is népszerű tud lenni, és egyre jobb teljesítményt tud felmutatni. Februárban leleplezték a L-es mobilok harmadik generációját, most pedig már az első bővítésen is túlesett az L III kínálata.
Az LG az L40 az L70 és az L90 mellett bevetésre küldte az L65-öt. A friss telefon az ára, és a specifikációja alapján is közel van a középső szegmenshez, de néhány vonása miatt nem lehet egyértelműen a középkategóriába sorolni. A készülékben csak egy Snapdragon 200 chip került bevetésre, de szerencsére nem egy Cortex-A5 magokkal rendelkező lapkára kell rögtön asszociálni: két darab 1,2 GHz-es frekvencián üzemelő Cortex-A7 processzormag teljesít benne szolgálatot egy Adreno 302 grafikus egység mellett. Az MSM8x10 SoC-ról van szó, ami nem ismeretlen a nagy gyártók körében, ilyen került egyebek mellett például a Sony Xperia E-be is. Ám míg a legtöbb esetben ehhez 512 MB rendszermemória társul, az LG Mobile mérnökei nem spóroltak ezen a ponton, és az L65-öt már 1 GB RAM-mal vértezték fel. Ráadásul ehhez jön még, hogy gyárilag az Android 4.4 KitKat fut az eszközön, mellyel komoly sebességnövekedést értek el a Google mérnökei, és ez az LG újdonságának a teljesítményéhez is nagyban hozzá fog járulni. A D825-ös típusazonosítóval megbélyegezett okostelefon előlapját egy 4,3 hüvelykes megjelenítő tölti ki. A panel IPS technológiával dolgozik a felbontása pedig WVGA (800 x 480). Ebből fakadóan a képpontok kiszúrása némi koncentrációt követően nem okozhat gondot, de a mindennapos használat során a 216 PPI-s pixelsűrűsége még éppen megfelelő. A telefon előlapján egy VGA kamerával néz farkasszemet a majdani vásárló, ennek a segítségével lehet videóhívásokat bonyolítani. Amennyiben pedig komolyabb fotózásba szeretne kezdeni a felhasználó, egy 5 megapixeles, autofókuszos egység áll a rendelkezésére, amihez LED-es segédfény is társul, így rosszabb környezeti viszonyoknál is használható marad. Az elkészült képek és videófelvételek a 4 GB-os háttértáron lesznek elmentve, ha pedig a szűkös tárhely megteléshez közeli állapotba kerül, akkor jön képe a microSD slot, ami legfeljebb 32 GB-os memóriakártya befogadására képes.
Az LG L65 dupla SIM kártya kezelésére is ki van képezve. A kapcsolati képességeinek tárházában felfedezhető 802.11 b/g/n WLAN Wi-Fi Direct támogatással, Bluetooth 4.0 modul, A-GPS vevő és persze egy 3G HSDPA mobil kommunikációs modem is. A 127,2 x 66,8 x 9,6 milliméteres térfogatú okostelefont egy 2100 mAh-s akkumulátorral látták el, ami bizony tekintélyt parancsoló a fentiek tükrében. Az L65 üzemideje ennek megfelelően kiemelkedőnek ígérkezik. A 126 grammos konfiguráció a külcsín tekintetében két kivitelben vásárolható meg, fekete és fehér színek vannak a palettáján, pont mint az összes újgenerációs „L” mobilnak. Az LG L65 egy viszonylag jól sikerült okostelefon lett, és abszolút van létjogosultsága, de az ára talán egy kicsit több a kelleténél. Oroszországban kezdi az újdonság a karrierjét, és nagyjából 210 dollárnak megfelelő rubelt kell érte kifizetni, ennyiért pedig már négymagos mobilok is vannak a piacon, ha nem is az LG-hez hasonló kaliberű gyártók kínálatában.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. standoff
2014.04.24. 10:54
Én már csak azt nem értem, hogy ezek az új L-esek mitől lettek ilyen pufókak? Az L7 II, vagy az F6 ezektől sokkal karcsúbbak, és jobban is néznek ki szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Track-R
2014.04.24. 15:00
Lehet hogy a 2100-as aksi kicsit növeli a méretét... de többet ér egy erős aksi mint a kinézet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!