iPon Hírek

LG: nem árt az e-olvasóknak az iPad

Dátum | 2010. 05. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Sőt, még segíti is őket azáltal, hogy akár 80%-os növekedésre is ösztönözheti a globális e-könyv-piacot - fenyegetést pedig nem jelent, mivel egy egészen másik közönséget céloz meg. Röviden így foglalható össze M. B. Choi, a vállalat e-papír-illetékesének véleménye.

Elmondása szerint ugyanis az iPad alapvetően egy multimédiás eszköz, amin mellesleg olvasni is lehet - az e-olvasóknak azonban megvannak a maguk előnyei, így például az alacsony fogyasztás, a csekély súly, és a szemkímélő képernyő. Mint mondta, ezek miatt az e-olvasók és az iPadek iránt érdeklődők között minimális az átfedés, lévén egészen más igényeket elégítenek ki.

Rámutatott arra is, hogy e-olvasókból az elmúlt 12 hónapban már ötször annyit szállítottak ki, a megelőző évben, köszönhetően a Sony és az Amazon hasonlóan erős készülék-eladásaiban is tükröződő (és részben kétségkívül egyben azok által is generált), egyre fokozódó keresletnek.

Ugyanerre a hatásra hivatkozott az iPad kapcsán is, ami a maga szegmensében szintén jól teljesít, és kollektíva húz fölfelé mindent, ami multimédia, ezáltal pedig az e-könyveket is, ami viszont maga után vonja az e-olvasók iránti fokozódó keresletet is. Véleménye szerint az idén a globális e-olvasó-piac már 8 milliónál is több egységet fog számlálni, és ebből a második legnagyobb e-papír gyártóként ők maguk is derekasan ki fogják venni a részüket.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. prohlep
2010.05.18. 19:07
"olvasóknak azonban megvannak a maguk előnyei, így például ... ... ... , és a szemkímélő képernyő."

Szemkimelo lesz majd, ha lesz elfogadhato kontrasztjuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!