iPon Hírek

LG Optimus L9, stílus a felsőházban

Dátum | 2012. 09. 05.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Bemutatkozott az LG L-Style termékcsalád vélhetően utolsó tagja, legalábbis a jelenlegi számrendszert és a készülékek specifikációit tekintve. Ez a masina a felsőkategóriát veszi célba, miközben a szokásos visszafogottságát a széria továbbra is megtartja.

Sajnos az LG egyelőre nem volt túl közlékeny, és viszonylag felületes információkkal látott el minket. Az L9-en még továbbra is az Ice Cream Sandwich fantázianevű Android 4.0 operációs rendszer teljesít szolgálatot, így a Jelly Bean (4.1) egy későbbi frissítés formájában érkezik majd. Az előlapot egy 4,7 hüvelykes, ismeretlen felbontású, IPS technológiát használó megjelenítő fedi le, szinte maradéktalanul. Felette a különböző (fény és közelség) érzékelők mellett, egy VGA kamerát találunk, ami a videóhívások alkalmával lesz hasznunkra. A letisztult hátlapon egy 5 megapixeles kamera köszönt minket, ezzel már normális minőségű fotókat is készíthetünk, és LED villanót is kapott.


A gép lelke egy kétmagos, 1 GHz-es órajelen üzemelő chip, melynek kiléte egyelőre ismeretlen, és mivel az Optimus L szériás masináknál nem túl logikus a hardverek összeválogatása, így sejteni sem igazán lehet, hogy mivel van dolgunk. A SoC-hez kapcsolódó rendszermemória mérete 1 GB, és DDR2-as modulról lesz szó, a háttértár szerepét pedig egy 4 GB-os méretű e-MMC lapka tölti be.

A 125 grammos dizájnkészülék egy 9,1 mm vékony testű házat kapott. A karcsúsító fém keret, és a modern szögletes stílus nem csak prémium megjelenést, de kényelmes fogást is biztosít. Az akkumulátor, éppen mint az Optimus 4X esetében, SiO+ technológiát használ ás 2150 mAh-s teljesítményű. A kapcsolati képességeit illetően annyit tudunk, hogy a Wi-Fi támogatja a DLNA-t. Az extrák között kapunk QMemot, amivel képernyőmentéseket készíthetünk, majd erre az ujjunkkal bármilyen jegyzetet felvéshetünk, QTranslatort, mely lehetőséget ad kifejezések és teljes mondatok azonnali lefordítására 44 különböző nyelvről 64-re, valamint My Style Keyboard-ot, ezzel pedig a billentyűzet elhelyezést változtatja a telefon annak függvényében, hogy melyik kezünkkel gépelünk éppen.

A megjelenéssel és az árral kapcsolatban egyelőre nem esett szó, de valószínűleg a közeljövőben a boltokba kerülhet, és ekkor minden titka végleg kiderül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások