iPon Hírek

LG Vu 3 - az óriás 4:3-as új generációja

Dátum | 2013. 09. 24.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG a Samsung Galaxy Note-jára válaszolva hozta létre a radikális kijelzőparaméterekkel rendelkező okostelefonját évekkel ezelőtt, és a vállalat továbbra sem gondolja úgy, hogy változtatni kellene a bevált recepten. Az Optimus jelzőtől azonban a Vu 3 is meg lett fosztva, hasonlóan az LG G2-höz, amellyel egyébként több közös vonásuk is van.

Az újdonságnak például a megjelenítője fizikailag éppen akkor átlójú, mint a zászlóshajó képében tetszelgő LG G2-é, tehát 5,2 hüvelykes, mégis jóval nagyobb annál. Hogy lehetséges ez? Nos, az LG Vu 3 jóformán az egyetlen olyan okostelefon mostanra, ami a jó öreg 4:3-as képarányt használja, és ezért szeretik. Az 1280 x 960 képpontos felbontású, 307 PPI-s pixelsűrűségű panel sokaknak a szívét fogja megdobogtatni, főleg azokét, akik egy kicsit másra vágynak, mint amikhez hozzászokhattunk manapság. Az LG szerint ez a képarány több esetben is praktikusabb, mint a szélesvásznú: kényelmesebb rajta szöveges dokumentumokat olvasni (e-Book), és sok weblap is ilyen képarányra van még optimalizálva ma is. A használatot még tovább könnyíti majd egy érintőtoll.

Az új Vu meghajtásáról egy Qualcomm SoC fog gondoskodni. A Snapdragon 800 egészen biztos, hogy derekasan helytáll majd minden akadály láttán, és feltehetően akadásoktól mentesen tárja majd a vásárlók elé az Android operációs rendszert. Ez a chip jelenleg a piac egyik leggyorsabb megoldása, a négy Krait 400 magnak és az Adreno 330 grafikus processzornak csak a Tegra 4 és az Intel Bay Trail-T széria legjobbjai lehetnek ellenfelek. A rendszernek 2 GB-nyi memória beosztását kell megoldania, az viszont sajnos nem derült ki, hogy nekünk mennyi tárhely juthat és bővíthető lesz-e microSD segítségével. Az eszköz multimédiás képességei viszont ismertek, és nagyon jók. Ha például fotózni szeretnénk, akkor egy 13 megapixeles kamera fogja várni az utasításainkat, ami LED villanóval és optikai képstabilizátorral kiegészülve igyekszik a maximumot nyújtani. A kapcsolati képességeiről az LG Mobile részletesebben nem számolt be mostanáig, de azt már biztosan tudjuk, hogy mi teszi fel erre a részlegre a koronát. A Vu 3 LTE-Advanced mobil hálózati modemmel lesz felvértezve, így a 150 Mbps-os letöltési sebesség elérése sem okoz neki gondot. Persze ehhez az is szükséges, hogy a szolgáltatónk megfelelő infrastruktúrával rendelkezzen (kevés LTE-A hálózat van még a világon). Az LG mérnökei azon is dolgoztak, hogy a káva minél kevesebbet foglaljon el az előlapból, és nagyobb hely jusson a "hasznos tartalomnak": a kijelzőnek főleg, de fontos az előlapi kamerának és érzékelőknek, a hangszórónak és az alul sorakozó kezelőszerveknek is helyet biztosítani. Összességében jól dolgoztak a tervezők, mert az LG Vu 2 után a megnövelt kijelzős Vu 3 majdnem ugyanakkora maradt.

Arról nem esett szó, hogy mely Android variánssal állunk szemben, ám minden bizonnyal a 4.2-es kiadású Jelly Bean van a dolgok hátterében. Az LG mérnökei ezúttal is kismillió változtatást hajtottak végre a Google rendszerén, így okosabb és jobban testre szabhatóbb lesz az alapnál. Olyan dolgokat adtak hozzá a megváltozott felület mellett többek közt, mint a KnockOn (dupla koppintásra felébred a képernyő), a Guest mód (ennek köszönhetően nem tudják a haverok, vagy a gyerekek elpiszkálni a személyes beállításainkat) vagy például a QLink (táblagéppel (pl.: LG G Pad 8.3) kapcsolhatjuk össze). Az LG Vu 3 mellé készítettek egy QuickView kijelzővédőt, ami pont azt teszi, amire a neve is utal. Gyors betekintést enged a készülék állapotába anélkül, hogy fel kellene ezt hajtanunk: látjuk, ha új üzenetünk, vagy egyéb értesítésünk érkezett, és kiírja a dátumot, valamint persze azt is, hogy hány óra van.

Az LG Vu 3 valamikor az utolsó negyedév során fog kereskedelmi forgalomba kerülni, ám erről bővebb tájékoztatással nem szolgáltak. Nem ismert így a pontos megjelenési dátum mellett a szerkezet ára sem, de tulajdonságait és az egyediségét biztosan meg kell majd fizetni. Több színben is megvásárolható lesz egyébként a vas, a fekete és a fehér mellett a kék már biztosan ott van a palettán, de ez még tovább bővülhet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Kirrr
2013.09.24. 12:01
Miért néz ki úgy, mint egy Samsung szemből?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. heckles04
2013.09.24. 13:29
Kirrr
lol először azt hittem trollkodsz, aztán vettem észre hogy ez LG.
A kommentedig azt hittem samsung cikket olvasok a képek alapján
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. madcaptain
2013.09.24. 13:51
Mm elfogott a birtoklasi vagy mindig is 4:3 orult voltam, talan mert elgyepesedett agyam az A4-es lapokhoz, regi cRThez szokott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!