iPon Hírek

LG X300: Vékony, megnyerő és keveset fogyaszt

Dátum | 2010. 03. 09.
Szerző | Alvin_ti4200
Csoport | NOTEBOOK

Piacra kerül és egyből a prémium kategóriát célozza meg az LG X300-as notebookja. A januári CES-en már kiállított masina igencsak vegyes hardverrel és extravagáns külsővel bír.

LG X300: fehér és világos barna színben kezdi meg világkörüli útját
A 970 grammos és 1,75 centiméter vastag laptop az Intel leköszönő félben lévő Menlow platformjára épül, amely a Silverthorne magos Atom processzort és az Intel Poulsbo chipsetet fogja össze. Ami a központi egység szerepét illeti, azt a legerősebb Atom processzor, a 2 GHz-es Z550 tölti be, amely magas órajele mellett mindössze 2,4W-ot fogyaszt. Az integrált videokártya a jó öreg Intel GMA500, amely meglehetősen visszafogott tempót diktál, viszont elég sok tömörített video szabványt gyorsít.


A 11,6”-os kijelző nagyon vékony kávát kapott, az alatta található billentyűzet pedig a mostanában divatos „chicklet” kialakítást követi, így a fényes klaviatúrán a kategóriához képest nagy gombokat találunk. A 2 GB memória mellett egy 128 GB-os SSD teljesít szolgálatot a gépben, míg az alkatrészek hűtéséről csupasz bordák gondoskodnak, ventilátor nélkül. Mindezeknek köszönhető, hogy az X300 gyakorlatilag némán teszi dolgát bármilyen körülmény között. A touchpad nem kapott keretet, csupán jelzéseket találunk, hogy mettől-meddig használhatjuk a perifériát. Az 1,3 Megapixeles webkamera mellett egy SRS TruSurround HD-képes sztereó hangszórópár és egy 3G-s modem is beépítésre került. Az optikai meghajtót nélkülöző X300 vélhetően csatlakozókban sem lesz gazdag, de erről pontos információkat nem közölt a gyártó. A vékony két cellás akkumulátorral 7 órás üzemidőre számíthatunk, amely elfogadhatónak tűnik, de semmiképpen sem kiemelkedőnek. A prémium kategóriás notebook értékesítése ebben a hónapban kezdődik Ázsiában, majd fokozatosan vezetik be a Közép-Keleten és Dél-Amerikában is. Hivatalos ár még nincs, de annyit tudni lehet, hogy országonként változni fog. Az, hogy Európába eljut-e valamikor az X300, egyelőre nem lehet tudni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. CarKiller
2010.03.09. 18:06
Nekem tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!