iPon Hírek

Licencelhető lehet a BlackBerry 10?

Dátum | 2012. 08. 05.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A RIM-re az elmúlt hónapok, sőt, már évek során, bizony rájár a rúd. A folyamatos piacvesztés mellett ezt sajnos jól tükrözi az is, hogy egyre több projekt került halasztásra. A vállalat nagy dobása a BlackBerry 10 operációs rendszer lehet, viszont mint sok más, ez sem a megfelelő ütemben halad. Ráadásul ahogy az lenni szokott, egy, legfeljebb két masina társaságában fog bemutatkozni, ami még tovább nehezítheti az újdonság sorsát.

RIM CEO Thorsten Heins
Most azonban a Reasearch in Motion első embere egy érdekes bejelentést tett. Thorsten Heins egy friss interjúban hangot adott annak, hogy a cégnél bizony nem vetik meg azt a gondolatot, miszerint több gyártó is csatlakozhat majd a fejlesztésekhez. A vezérigazgató szavai alapján a felállás leginkább ahhoz hasonlítana, amit jelenleg a Windows Phone 7 kapcsán láthatunk. Lenne tehát egy referencia felépítés, amit minden csatlakozó cégnek be kellene tartania. Persze némi mozgásterük biztosan lehetne, de erről bővebben nem adott tájékoztatást.

Heins elmondta, hogy erre azért lenne szükség, mert a BlackBerry OS 10-ben óriási potenciál lehetne, viszont azt már ők is tisztán látják, hogy egy-két eszközzel nem lehet versenybe szállni olyanok ellen, akik évente 60 különböző új okostelefont dobnak piacra. Ezzel a lépéssel a készülékek színvonala minden bizonnyal esne, még akkor is, ha szűk keretek közé szorítanák a lehetséges gyártókat, viszont a piacon maradás esélye megnőne, ami végső soron a cég legfőbb érdeke.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. bagi1992
2012.08.05. 10:09
"Heins elmondta, hogy erre azért lenne szükség, mert a BlackBerry OS 10-ben óriási potenciál lehetne, viszont azt már ők is tisztán látják, hogy egy-két eszközzel nem lehet versenybe szállni olyanok ellen, akik évente 60 különböző új okostelefont dobnak piacra"

Ez egy buta kijelentés volt.... az Apple az iphone-al vezeti a piacot, pedig az csak 1 telefon....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. DemonDani
2012.08.05. 10:42
bagi1992

ne vegyük egy kalap alá, és mellesleg nem vezeti a piacot, csak a harmadik, és lassan már inkább a negyedik lesz. Okostelefonok terén is "csak" 2.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Simba
2012.08.05. 10:50
Ez szerintem a legjobb lépés lenne, persze kérdés a többi gyártó lát e benne fantáziát. Én örülnék neki, mert ez a rendszer eléggé szimpatikus, a Playbook-on látott QNX alapjaira építkezik, az pedig nagyon jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. axe
2012.08.05. 11:11
miért nem lehet 2x 3x átolvasni a cikket mielőtt felrakjátok? lehet nem lenne benne hiba mint sok más cikkben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DogTheDog
2012.08.05. 11:24
Sokaig volt BB-m,lehet megint lesz.A playbook pedigtenyleg jo,bar csak rovid ideig probalgattam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. 0rigami
2012.08.05. 12:25
Fingom sincs, h nekem mint vásárlónak, miért jó a széttagolt piac ennyi OP-rendszerrel. Persze persze verseny, ami jó nekünk, na de: Android, Bada, iOS, Win, mittomén... Megosztják a vásárlókat, aztán az egyik-másik elhúz, a többi kakiban marad, csökken a büdzsé, késik a frissítés, romlik a minőség, stb.
Aztán legyek okos, h találjam ki, ki fog tovább "életben maradni", mert ugye én jó pár évre veszek telefont magamnak, és így a "felsőbb" kategóriából választok a minél jobb jövőállóság miatt. Arról nem is beszélve, h az esetleges kiélezett verseny és az újdonságokkal való egymásra licitálás csak felgyorsítja a készülékkiadások ütemét, így sajnos a "régiek" elamortizálódását is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. axe
2012.08.05. 12:33
0rigami - ha több évre akarsz telefont régi nokiát vegyél 3310 stb na az 20 év mulva is működni fog. csak a 3310-nél arra vigyázz ha leejted ne a padló törjön be
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 0rigami
2012.08.05. 13:02
axe: nem volt egy Nokiám sem, és mégis kibírtak 5-6 évet... Most O2x-em van és szeretném, ha legalább 3-4 évet azért elbírna! Jah, és valahogy nem dobálom a telefonokat, eddig mindegyik kibírta 1-2 leeséssel, szal nálam nem a törésállóság a mérvadó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Simba
2012.08.06. 10:20
Annyit biztos el fog menni, maximum szoftveresen lesz szar, de hát minden más addigra. Pont ez a széttagoltság a jó, mert ki-ki választhat a saját ízlése alapján. Én nekem például undorom van a WP7 csempéitől, nem is lenne jó ha csak az lenne. Bizonyára persze megvenném, mert hát nincs más lehetőség, de szeretni akkor sem szeretném.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!