iPon Hírek

LIFEBOOK noteszgépbe építhető projektor a Fujitsu-tól

Dátum | 2011. 07. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Fujitsu egy különleges újdonsággal jelentkezik a piacon, amely nem más, mint egy noteszgépbe építhető projektor. Mielőtt sokan megörülnének az újdonságnak, le kell szögeznünk: ezt a projektort csak a LIFEBOOK család tagjaival lehet használni, közülük is csak a LIFEBOOK P771-es és a LIFEBOOK S761-es modellekkel.

A kisméretű, hordozható projektor az adott noteszgép DVD meghajtójának helyére pattintható be, amely a projektoron kívül igény esetén úgynevezett súlycsökkentő egységnek, vagy akár moduláris második akkumulátornak is helyt adhat. A modulhely-projektornak - vagy Bay Projector-nak - hívott újdonság a maga nemében igazi különlegesség. A DVD-méretű megoldás esetében csak ki kell hajtani a keretből a lencsét és az izzót, majd az eszköz azonnal üzemkész állapotba kapcsol - áll a Fujitsu hivatalos sajtóközleményében.


Az új projektort szinte bármilyen felületen használhatjuk, a fényerőt és a trapézkorrekciót pedig közvetlenül a beépített gombok segítségével módosíthatjuk. A lézersugaras technológia jóvoltából az egység nagy kontrasztot és színmélységet biztosít, így a képmegjelenítés éles és tiszta. Előny az újdonság esetében az is, hogy a hagyományos vetítőknél - amelyek izzója könnyedén megsérülhet - csendesebb és hibatűrőbb is.

A 128 x 126,1 x 11,5 mm-es mérettel és 210 grammos súllyal rendelkező lézeres projektor 40 ANSI lumenes fényerőt kínál. A projektor 1 méteres távolságba tudja kivetíteni a képet, így akár 30 hüvelykes képátlójú felületen is nézhetőek a különböző tartalmak. A termék SVGA, azaz 800 x 600 pixeles felbontást kínál, üzemi zajszintje pedig kevesebb, mind 38 dB(A).


A Fujitsu modulhely-projektora kezdetben tehát csak a fentebb említett LIFEBOOK P771-es és LIFEBOOK S761-es noteszgépek kiegészítőjeként érhető el, ára pedig 499 euró magasságában helyezkedik el, de ez az összeg régiónként változhat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Kajafun
2011.07.13. 12:29
Érdekes, de nem gáz kicsit hogy oldalra vetít?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kissrubee
2011.07.13. 13:20
Ez ilyen tipikus irodai asztalokhoz lett kitalálva, ami hosszú, és az oldalánál ülnek az emberek, az asztal elejénél meg egy vászon van.
Nem rossz ötlet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. waverider
2011.07.13. 17:22
500Eurós árért legalább egy kis HD-s felbontás járna!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. piter
2011.07.17. 08:51
Hat szerintem kulsonek kene lennie!Pl cd-dvd megjelenitesere nem alkalmas ugyanis annak a helyen van!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!