iPon Hírek

Lightning Returns: FF13 több végigjátszással

Dátum | 2012. 09. 05.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az eheti nagy Famitsu interjú témája most a Lightning Returns: Final Fantasy 13 volt. Mint kiderült, a szerepjáték fókuszában a többszöri végigjátszás szerepelt ezúttal. Az Andriasang által lefordított cikk szerint a szerteágazó szériában eddig példa nélkül állva, az új részben akár 13 óra alatt letudhattok majd egy végigjátszást.

 Ennek ellenére a Square Enix csak egyetlen végződést tervez, egy boldogat, pedig bármit kezdhetett volna, hiszen most tűnik fel utoljára a címszereplő hősnő. Így első hallásra nem nagyon érthető, hogy minek vinnénk végig újra, de várjátok ki a végét. A fejlesztők szerint az egész játékot a világ hajtja, a játékosok alakítják majd a környezetet, ami sok érdekes lehetőséget vet fel.

A világ tele lesz órákkal, amik folyamatosan arra emlékeztetnek majd, hogy igyekeznünk kell. Egy nap nagyjából 1-2 órát tesz majd ki valós időben, de lesznek majd "növekedések és csökkenések" az időben. A játékosok cselekedetei könnyen a játék korai beteljesedéséhez vezethetnek, néha a jócselekedetek rövidítik a rendelkezésre álló időt, míg máskor a szörnyölés és küldetés teljesítés növelheti is.


<Spoiler alert, azoknak, akik még nem vitték végig a XIII-2-t!>
Ami a történetet illeti, a XIII-2 nem végzett a világ populációjával, ehelyett az emberek nem öregszenek tovább benne. Ennek előreláthatóan köze lesz az időutazós sztori szálhoz az előző játékban és az apokalipszis határidőhöz az aktuális játékban. Hope fontos szereplője lesz a történetnek, folyamatosan információkkal lát el minket wireless kommunikáció útján. Novus négy szigete közül kettő városias, kettő pedig kevésbé beépített.
<Spoiler vége>

 A harcban egyedül Lightningot irányíthatjátok majd, aki erre a részre sokkal kiforrottabb személyiséggé válik (bármit is értsenek ezalatt). Ettől függetlenül az FF nem megy át akciójátékba, továbbra is ATB gauge rendszert használ majd, a harc egyes elemei pedig időre menőek lesznek, míg másokat gomb nyomogatással aktiválhattok, nem a menüben való járkálással.

A játék jelengleg 30%-os készültségen áll, jövőre jelenik meg PS3-ra és Xbox 360-ra. 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. sedios
2012.09.06. 21:50
Nekem tetszett a kemény és hideg jelleme, várom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!