iPon Hírek

Lightning Returns: FFXIII - Új játék, új ruha

Dátum | 2013. 01. 04.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A rózsaszín hajú címszereplő hősnő legújabb kosztümcseréje nem kapott éppen jó fogadtatást, ezért a fejlesztők úgy gondolták, hogy egy kis magyarázat kíséretében próbálják mégis lenyomni a rajongók torkán.

A Famitsunak adott interjúban (fordítás: Siliconera) a Square Enix-es Motomu Toriyama, Yoshinori Kitase és Yuji Abe elmondták, hogy a ruha szerves részét képezi a harmadik játék történetének. Lightning egy isteni küldetésen van, mellyel Bhunivelze bízta meg. Feladata, hogy a világ vége előtt összegyűjtse, vagyis megmentse a lelkeket, evégett pedig "Liberator" rangot kapott. Munkaköri kötelességei között úgy fest, hogy ott van az egyenruha viselés is.

"Tetsuya Nomurát bíztuk meg, hogy tervezze meg Lightning külsejét az utolsó nagy harcához. Azt kértük tőle, hogy az erőt jutassa kifejezésre legfőképp" - magyarázta Toriyama.

"A piros és a fehér voltak a domináns színek, amik a Final Fantasy XIII-at reprezentálták, a piros pedig minden más színnél jobban szimbolizálja az erőt. Végül úgy döntöttünk, hogy félig fehér és piros sémát alkalmazunk Lightningnál."

Miért volt erre szükség egyáltalán? A céljuk az volt, hogy Lightning minden játékban másképp jelenjen meg, de lehetővé teszik azt is, hogy testreszabjátok őt, ha nem tetszik a kinézete, így nincs miért aggódnotok, ha továbbra sem tetszik az új szerkó.

A Square Enix megelégedést keltő befejezést ígért Lightning történetének, amivel feltehetően a Final Fantasy XIII-at is lezárják. A játék idén érkezik PS3-ra és Xbox 360-ra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Shinjiii
2013.01.04. 19:59
Unalmas már!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pycur
2013.01.05. 15:02
Hogy lehet 13 részes ha Final?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Squall85
2013.01.07. 09:01
@pycur: ezt a kérdést mindenki felteszi legalább egyszer. A válasz abban rejlik, hogy 1983 környékén a Square az anyagi csőd szélén állt. Hironobu Sakaguchi, egy egyetemről kiugrott diák utolsó dobása volt a játék, amire sokat tett fel ő maga is és a cég is. Ha a játék nem lesz sikeres, visszamegy a suliba és ha Square nem domborít valami egyedit, akkor csak 1 lesz a sok kiadó közül, vagy be is fuccsol teljesen. Ezen utolsó erőfeszítés alapján kapta a "Final" nevet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!