iPon Hírek

Linuxos zenelaptop a TAG-től

Dátum | 2008. 11. 27.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Hallhattunk már játékgépekről, látványtervező-gépekről, szervergépekről, de zenegépek terén igen komoly volt a hiány egészen mostanáig - most ugyanis a Trinity Audio Group úgy döntött, hogy ideje lesz változtatni ezen az áldatlan helyzeten, és kitölteni a tátongó űrt.

Netbook-kategóriájú gépük, az Indamixx ugyanis valóban, a kifejezés valamennyi értelmében a zenére lett kihegyezve - ami persze nem csupán a tárolás és lejátszás prózai műveletét takarja, hanem a kreativitás-kibontakoztató alkotásnak is maximálisan teret nyit, rendelkezésre bocsátva ehhez számtalan eszközt is.


Kezdve rögtön ott, hogy a gépnek már magát az operációs rendszerét - egy Linux-alapú, de teljesen egyéni alkotást -, a Transmission-t is kifejezetten erre a célra állították össze, felvértezve azt egy kiterjedt zeneszerző-programcsomaggal (köztük például az XT2-vel és az Ardour-ral).

Tekintve, hogy zeneszerzés, és hogy netbook, hardver terén túl sokat nyilván nem várhatunk tőle, de nem is kell, miután azt, amire tervezték, hibátlanul és maradéktalanul ellátja a maga 1,6GHz-es Atomjával. Alapállásban már $500 ellenében kapható, de ez még $1000-ig is feltornázható különböző extra perifériákkal (Behringer, Podcastudio, Behringer B-Control DeeJay BCD3000 DJ Mixer, Behringer U-CONTROL UMA25S USB MIDI Controller).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások