iPon Hírek

Lítiumtuning Dél-Koreából

Dátum | 2008. 11. 17.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Dél-Koreai kutatók igen nagymértékben megfejelték a lítium-akkumulátorok hatékonyságát. Sikerült majdnem a duplájára emelni azt (egész pontosan 90%-al dobták meg).

A jelentős teljesítménynövekedést szilíciumból és hidrogén-fluoridból készített, úgynevezett háromdimenziós, porózus szilíciumrészecskék segítségével érték el, amelyeket a negatív elektródában alkalmaztak grafit helyett. Ennek az új anyagkombinációnak a lehetőségei ugyan már korábban is ismertek voltak, csak egy probléma volt - nevezetesen hogy lítiummal érintkezve a szilícium tágulni kezdett. Ezt a problémát hidalta át most a Hanyang Egyetem kutatócsoportja a porózus részecskék alkalmazásával.

Már be is nyújtották az alapvető szabadalmi kérelmeket Dél-Koreában, az Egyesült Államokban és az Európai Unióban is. Cho Jae-phil, a csoport vezetője elmondta, hogy az új, nagykapacitású akkumulátorok sorozatgyártása akár négy éven belül megkezdődhet - jelenleg pedig azon dolgoznak, hogy a technikát napelem-panelekbe is beépíthessék, az energiafelesleg minél hathatósabb eltárolása érdekében.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.11.19. 21:57
(Vendég_Árpi_* @ 2008 Nov 18, 10:06) ZoSza a mobiltelók ett?l nem sok változást fognak mutatni. Már most is vannak parányi méret?ek és olyan könny?ek, hogy észre se veszem azt, ha a zsebembe van.

Az én szemem inkább az elektromos autók gondolata miatt csillant fel... nulla CO kibocsájtás, majdnem 95%-os hatásfok, ellenben a benzines 45% körülivel! És pont az akku az ami miatt nem terjednek el az elektromos autók...
45??
én legutóljára 15-20%-ot hallottam...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!