iPon Hírek

Logitech G Prodigy: új termékcsalád, játékosoknak

Dátum | 2016. 09. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Logitech egy új termékcsaláddal veszi célkeresztbe a játékosokat, amelynek neve Logitech G Prodigy. Első körben kétféle egér, egy RGB LED alapú világítással rendelkező billentyűzet, valamint egy mikrofonos fejhallgató alkotja majd a családot, de később természetesen újabb termékek is érkezhetnek. Logitech G403 Prodigy Gaming Mouse – vezetékkel és vezeték nélkül A Prodigy sorozatban rögtön kétféle gamer egér is feltűnt, amelyek alapok tekintetében teljesen azonosak. Mindketten az ismert PMW3366-os szenzorra támaszkodnak, amelynek érzékenysége 200 DPI és 12 000 DPI között állítható, méghozzá akár játék közben is, hála a dedikált DPI kapcsolónak, amihez egyébként ötféle tetszőleges DPI gyorsbeállítás társítható. A szenzor 40g-s gyorsulás lekövetésére képes, másodpercenként pedig 6350 milliméternyi mozgást tud érzékelni.
Az új egerek ergonomikus kivitelben érkeznek, oldalukon pedig gumibevonat található, így fogásuk nem csak kényelmes, de stabil is. Mindketten hat programozható gombbal érkeznek, plusz 16,8 színárnyalat megjelenítésére képes RGB LED alapú világítást is kaptak, az egyedi beállításokat pedig fedélzeti memóriában tárolhatják, így külön szoftver használatára sincs feltétlenül szükség, ha már egyszer elvégeztük a finomhangolást. Az új egerek 10 grammos súllyal is rendelkeznek, amit az alsó tárolórekeszben találunk – használata persze opcionális.
Az egerek fő gombjai a már jól ismert, rugós előfeszítésű mechanikát használják, élettartamuk pedig a 20 millió kattintást is meghaladja. Talpaik akár 250 kilométernyi tologatást is elviselnek, mielőtt elkopnának.
A G403-as egerek 124 milliméter hosszúak, 68 milliméter szélesek és 43 milliméter magasak. A 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás kapcsolatot használó példány 107,2 grammot nyom a mérlegen, míg USB 2.0-s vezetékes kapcsolatra támaszkodó társa csak 87,3 grammos. Utóbbihoz 2,13 méteres kábel jár, míg a vezeték nélküli egérhez 1,83 méter hosszú töltőkábelt kapunk. A vezeték nélküli egér belseje egy 750 mAh-s lítium polimer akkumulátort rejt, ami egyetlen teljes töltés hatására maximum 30 órányi folyamatos üzemidőt nyújt, ám bekapcsolt RGB LED alapú világítás esetén ez az érték 22 órára csökken. Az akkumulátor töltöttségét a Logitech Gaming Software-en keresztül folyamatosan ellenőrizhetjük, és a különböző finomhangolásokat is ezen keresztül végezhetjük el.
A Logitech G403 Prodigy Gaming Mouse 69,99 eurós áron válik elérhetővé, míg a vezeték nélküli Logitech G403 Prodigy Wireless Gaming Mouse ára 99,99 euró lesz. Mindkét újdonság szeptemberben kerül az üzletek polcaira. Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard
A Prodigy sorozat első billentyűzete RGB LED alapú háttérvilágítással érkezik, ami öt különálló zónával dolgozik, így ezek világításának színe egymástól függetlenül módosítható. A teljes méretű billentyűzet beépített csuklótámaszt kapott, hátoldalán pedig állítható támasztékok találhatóak, így könnyedén beállítható a kívánt dőlésszint, méghozzá két fokozatban. A sorból a dedikált multimédiás gombok sem hiányoznak, csak úgy, ahogy az Anti-Ghosting támogatás sem, így egyszerre akár több gomb is lenyomható, mindegyik gombnyomás célba ér.
A billentyűzet cseppálló kivitelben érkezik, azaz nem esik baja, ha minimális mennyiségű folyadék éri, de azért jobb vigyázni az efféle balesetekkel. A billentyűzet beállításai a Logitech Gaming Software segítségével módosíthatóak, sőt, a világítás, illetve annak effektjei a többi Logitech G eszközzel is szinkronizálható, így a teljes szett összhangban lehet. Az USB 2.0-s portra kapcsolódó billentyűzet 1,8 méternyi kábelt használhat. Méret terén 218 milliméteres szélességre, 452 milliméteres hosszra és 33 milliméteres vastagságra kell felkészülni, az újdonság tömege pedig kereken 1 kilogramm. A Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard szeptemberben kerül az üzletek polcaira, listaára pedig 79,99 euró lesz. Logitech G231 Prodigy Gaming Headset
A sötétszürke-narancssárga színvilágban pompázó újdonság erőteljes sztereó hangzást kínál, amelyben két darab 40 milliméteres átmérőjű, neodímium mágnessel ellátott hangszóró segíti. A 20 Hz és 20 kHz közötti tartományban dolgozó hangszórók 32 ohmos impedanciával rendelkeznek, körülöttük pedig szövetborítású szivacs gyűrűket helyeztek el, amelyek a kényelmes használatról gondoskodnak.
A mikrofon kihajtható műanyag házban foglal helyet, érzékenysége -40 dBv/Pa, működési tartománya pedig 50 Hz és 20 kHz között helyezkedik el. Az analóg headset vezetékes távirányítót is kapott, ami a mikrofon némítása mellett a hangerő szabályzására is lehetőséget ad. A szett az adott rendszerhez 2 méter hosszú kábelen keresztül kapcsolódhat, tömege pedig nem több 255 grammnál, azaz a könnyebb megoldások táborát erősíti.
A Logitech G231 Gaming Headset még ebben a hónapban elérhetővé válik, ára pedig 59,99 euró lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. j.panzer
2016.09.02. 19:43
Az egerek egész szimpatikusak. Nagy Logitech fan vagyok, ezen komment is egy G510S-en készül, és az egerem is G500S.
Sajnos azonban mostanában nem igazán tetszett, amit a Logi művelt a Proteus, meg Hyperion meg egyéb vackokkal.
Ez az egér viszont egész pofás.
A bill nem tetszik, az LCD-t hiányolom, és a hangerőszabályzó sem görgős.
Semmi nem tökéletes.

De legalább 3 év után végre kiadtak egy egeret, ami tetszik is. Meg még mindig nem venném, mert az 500S-nél kevesebbet tud, de ha az nem lenen, akkor kéne.

Szerk: Mondjuk az árazással megint elgurult a gyógyszer, de ezt már kezdem megszokni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. rottenbull
2016.09.02. 21:20
A bill egesz pofas, kar, hogy tobb mint egy eve voltam ebben erdekelt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ferenczga
2016.09.03. 10:53
Egy újabb hulladék doboz a füles vezetékén, de legalább ez is hamar kontakthibás lesz az állandó asztalszélbe beakadásoktól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. straylight
2017.04.13. 20:55
Valaha én is nagy Logitech fan voltam, MX310, MX510, MX518 szérián végighaladva természetes volt, hogy ha Logi, akkor az tökéletes lesz. Aztán wirelessre váltottam és jött szívás, meg az ablakon pénz kidobálás, MX620, G700, M520, mind tragikusan gagyi volt. Rátett egy lapáttal az LGS akkori állapota, annyi XML-t életemben nem szerkesztettem, mint amikor az LGS-t próbáltam működésre bírni, végül feladtam. Jött néhány A4Tech/Bloody, egy fokkal jobb lett a helyzet, de az MX518 színvonalát még mindig nem sikerült megközelíteni.
Kissé félve vágtam bele, hogy megvegyek egy újabb piszokdrága egeret, amit majd féláron kell rásóznom valakire, de úgy néz ki, a Logi megbánta bűneit és hamut szórt a fejére, mert a G403-ban nem találok hibát, megvan az MX518 méltó utódja. LGS is három főverzió után úgy tűnik egyszerűen elkezdett működni, lehet, kirúgták az indiai programozókat?
Most már csak a G213-ból kellene egy wireless változat és kész is lennénk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!