iPon Hírek

Logitech M515: egerésszünk a kanapén!

Dátum | 2011. 01. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA


A Logitech a piac igényeire reagálva elkészítette legfrissebb vezeték nélküli egerét, amely a Wireless Mouse M515-ös nevet viseli és amely kifejezetten azokat veszi célba, akik nem csak az íróasztalon vagy az egérpadon használják egerüket, hanem olykor-olykor a szőnyegen, az ágyon és egyéb textil felületen is egerésznek. Utóbbi főleg HTPC használat alkalmával fordul elő, de természetesen nem csak kifejezetten HTPC konfigurációkat szoktak televízióra kapcsolni, így a célcsoport a HTPC rajongókénál jóval szélesebb.


A Wireless Mouse M515 speciális felépítéssel bír: az egér érzékelője – amelynek pontos típusa sajnos nem ismert – egy teljesen zárt térben kapott helyet, ahova sem szöszök, sem pihék, sem pedig egyéb oda nem illő szennyeződések nem kerülhetnek be, így az egerészés mindig pontosan, precízen és zökkenőmentesen zajlik. Az egér kézfelismerő érzékelővel is rendelkezik, amelynek köszönhetően csak akkor működik a rágcsáló, amikor valóban használni kívánjuk, ha magára hagyjuk, akkor készenléti állapotba lép és takarékoskodik az elemekkel. Érdekesség, hogy átlagos használat mellett akár két évig is bírják az egérbe helyezett áramforrások (AA típusú ceruzaelemek, készenléti adat).


A termék Hyper Fast Scrolling technológiával érkezik, amelynek köszönhetően egy több tucatnyi hozzászólást tartalmazó lapot is pillanatok alatt végig lehet görgetni. Szükség esetén az eljárás kikapcsolható és hagyományos sebességgel is scrollozhatunk. A Logitech újdonsága egyébként a szokásos Unifying vevőegység segítségével, USB 2.0-s porton keresztül kapcsolódik az adott számítógéphez. A 2,4 GHz-es frekvencián működő vevőegység nagyon pici, így gond nélkül az USB 2.0-s portban hagyhatjuk, ugyanis szinte észre sem lehet venni, annyira kevés helyet foglal. Az Unifying vevő másik előnye, hogy segítségével más Unifying-kompatibilis billentyűzetet vagy egeret is csatlakoztathatunk az adott konfigurációhoz.


A Logitech Wireless Mouse M515 a gyártó tervei szerint április folyamán kerülhet az üzletek polcaira. A három év garanciával érkező újdonság ajánlott végfelhasználói ára 50 euró magasságában fog elhelyezkedni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Amacs
2011.01.27. 12:47
ez tetszik.
bár nem egy mx510, de az úgyis az asztalin van, ez meg jó lenne laptopra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. zolli07
2011.01.27. 14:01
A Logitech megint nagyot alkotott, az árazás nem igazán baráti, de a logitechet nem is emiatt szeretjük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. prohlep
2011.01.27. 16:52
Logitech regen is jo volt.Ezt (Logitech TrackMan Marble FX Trackball) a trackball-t szeretem nagyon. Sokkal kenyelmesebb, mint egy eger, mert mig egernel ugyan kenyelmesen felfekudhet a kar, de annyira mindig le kell konnyiteni, hogy mozoghasson. Trackball eseten pedig UGYANOLYAN erovel tamaszkodhat az ember a jobb karjara, mint a balra. Es ez testtartasilag fontos kulonbseg. Igy napi 10-14 ora is elviselheto. Egerrel nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Zaiko
2011.01.27. 18:50
prohelp: Nekem G5-el is elviselheto napi 14 óra. Kocka izom öcsém, kocka izom!
Lehalnál ha megpróbálnál 14 órát FPS-ezni azzal a trackballal Illetve ha te nem is, de a karaktered a játékban biztos.

Persze tisztában vagyok vele, hogy a trackball-al nem a játék a hangsúly, de nem mondtad mit csinálsz napi 14 órában a gép elott xPP
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. buherka
2011.01.27. 23:35
Szerintem ebben az egérben semmi különleges nincs.
Nekem már több mint egy éve GIGABYTE GM-M7700-es egerem van. Minden felületen tökéletesen használható. Padlószőnyeg, laminált padló, takaró...már mindent kipróbáltam. Még soha sem takarítottam az optikáját és nem szaggat. Valamint legalább van rajta előre-hátra léptető gomb is, ami ezen a Logitechen nincs (netezésnél ez igen jól tud jönni). Ismerőseimnek csak ezt a Gigabyte egeret veszem és imádják.
Logitechben az a gáz hogy nagyon túl van árazva. Szerintem nagyon nem éri meg az árát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. zolli07
2011.01.28. 16:25
@buherka Majd próbálj meg egy Gigabyte egeret a helyi gariidőn túl gariztatni. Logitechnél ez annyi hogy felhívod a supportot, kapsz egy számot lefényképezed, elküldöd, és egy héten belül jön a futár az új termékkel. Ezt is megfizeted egy Logitech termékben nem csak a hardvert. De ezt a legtöbben nem fogják fel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. NPeete
2011.01.28. 19:33
Van rajta oda-vissza "gomb", az egérgörgőt kell jobbra-balra pöccinteni. Amúgy ez eléggé egy M505 felturbózására hasonlít, ami szerintem amúgy az egyik legjobb egér hordozható gépekhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. iteq47
2011.01.28. 20:53
@zaiko
pornót néz micsinálna

én madzagpárti vok. bármilyen perifériáról legyen szóóó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. rieper
2011.01.29. 23:13
iteq47 Én is, mert olcsóbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. papandrej
2011.01.31. 15:25
A laptoposoknak bőven elég a Logitech v550 nano.
Minden felületen működik kivéve az üveget, az aku szint úgy 2évig bírja vele.
Az ára pedig kedvezőbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!