iPon Hírek

Logitech QuickCam, csak Macintosh-ra

Dátum | 2008. 06. 24.
Szerző | Freeman07
Csoport | MULTIMÉDIA

A Logitech neve már szinte teljesen egybeforrt a minőségi webkamerákkal. A vállalat legújabb, csúcskategóriás kamerája azonban - tessék kapaszkodni - csak Macintosh-t támogat.

Az USB 2.0 QuickCam Vision Pro teljes mértékben együttműködik az iChat-tel és a Skype-pal. 2 megapixeles érzékelővel és gyors autófókuszos Carl Zeiss-lencsével rendelkezik.


Az USB 2.0 QuickCam Vision Pro képes VGA-felbontású videófelvételre másodpercenkénti 30-as képkockaszámmal. A webkamerát rá lehet csatolni a monitorra vagy akár a MacBook-ra, ami azonban már az elmúlt évektől kezdve beépített webkamerával rendelkezik.

Kérdéses, hogy mi vitte a Logitech-et arra, hogy csakis Macintosh-t támogató terméket dobjon piacra. Az Egyesült Államokban az Apple jelenleg 14 százalékos részesedéssel rendelkezik az NPD kutatói szerint. Európában vélhetően még ennél is kisebb a Macintosh-ok részesedése. Az idő majd eldönti, hogy életképes-e a Logitech lépése. A QuickCam Vision Pro for Mac júliustól lesz elérhető az Egyesült Államokban és Európában 130 dolláros áron.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások