iPon Hírek

Logitech Vid: videokonferencia és világuralom

Dátum | 2009. 06. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Vid néven mutatta be a Logitech a legújabb videókonferenciás programját, amely deklarált célja szerint még egyszerűbbé teszi ezt a műveletet, valójában azonban leginkább a Logitech webkamerák világuralmi törekvéseinek készíti elő a terepet.


A program felhasználói felülete és általában véve a kezelése persze valóban egyszerű, a kapcsolatainkat is a legáttekinthetőbb módon jeleníti meg. Ha egy újonnan felvett kapcsolatunk még nem rendelkezik a programmal, úgy természetesen kap egy meghívót is annak a letöltésére. Emellett a Vid automatikusan optimalizálja a bitrátát annak érdekében, hogy a maximumot hozhassa ki kép- és hangminőség terén a netkapcsolatunk lehetőségeiből.

Árnyoldala azonban a dolognak, hogy a program csak akkor biztosít teljesen szabad videokonferenciázgatást, ha minden érintett Logitech-kamerát használ. Hívásokat fogadni ugyan elvileg bármilyen kamerával, bármikor és bármeddig lehet, de hívásokat kezdeményezni nem-Logiteches kamerákkal csak egy 30 napos türelmi időn belül. Azon túl már kénytelen venni az ember egy Logitecheset, ha nem csak várni akar arra, hogy őt hívja valaki.

A Vid gépigénye eléggé mérsékelt: Mac-ek esetén legalább OS X 10.4.11 kell, valamint egy 1GHz G4, vagy bármilyen Inteles processzor. PC-knél legalább XP kell, processzorból pedig (a lehető legjobb minőséghez) bármelyik családnak egy legalább 2,5GHz-es tagja.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. NdF
2009.06.19. 08:22
VISSZA A HIRHEZ

Legjobb minőséghez 2,5 GHz-es proci?!!! Ne hülyítsék már az embert, játékok elfutnak kevesebbel is... Szeretem az ilyen butításokat... :-D
Mellesleg biztos "nagyon népszerű" lesz, ha kötelezik az embert, hogy logitech vidkamerát használjon hozzá... Azt hiszem az ilyen próbálkozások szoktak sorozatosan bedőlni... Főleg a mai világban, amikor lassan már több noti van, mint asztali gép, azokban pedig ugyebár beépített kamera található, igen kis valószínűséggel ettől a gyártótól...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX
2009.06.19. 12:07
Ha bármely család akkor P4 is lehet, ami azért igen messze áll a Core2-től, kicsit igen hülyeség így.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!