iPon Hírek

Logitech webkamera 4K-s felbontással, arcfelismeréssel

Dátum | 2017. 02. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Logitech ezúttal egy különleges felszereltséggel rendelkező webkamerát mutatott be, ami képes akár 4K-s videók készítésére is, extraként pedig a Windows Hello arcfelismerésen alapuló felhasználó-azonosítását is támogatja.
A Brio (vagy másik nevén 4K Pro Webcam) fedélzetén egy 13 megapixeles felbontású képérzékelő lapka dolgozik, amivel akár 4K-s videófolyam is készíthető, méghozzá 30 képkocka/másodperces sebességgel. A termék igény esetén 1080p60 vagy 720p90 típusú videó folyamok továbbítására is képes, extraként pedig zoom funkcióval is rendelkezik, így 1080p-s módban akár ötszörös nagyítás elérésére is lehetőség van, méghozzá képminőség-romlás nélkül. A megfelelően világos képről a Logitech Rightlight3 és a HDR technológia gondoskodik, így kontrasztos környezetben is jó minőségű kép készíthető. A nagyfelbontású képérzékelő lapka jóvoltából a kamera látószöge is igény szerint variálható, így a 65 fokos mellett 75 fokos és 90 fokos beállítás is rendelkezésre áll.
A monitor tetejére illeszthető webkamera egy USB-C-> USB 3.0 Type-A kábelen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez, 4K-s videó folyamot pedig csak USB 3.0-s porton keresztül szolgáltat – erre érdemes odafigyelni. A webkamera alján egyébként egy menetes furatot is kialakítottak, így a termék akár állványra is felszerelhető.
A kamera mellett két darab infra LED foglal helyet, amelyek az arcfelismerést segítik. Az elsődleges érzékelőt segítő második infra szenzornak, illetve a szoftveres megoldásoknak köszönhetően a Windows Hello tanúsítványt is kiérdemelte a termék, így megbízhatóan használható arcfelismerésre alapuló felhasználó-azonosításra. Az infra LED-eknek és az intelligens szoftvernek köszönhetően az arcfelismerő funkciót nem lehet kijátszani egyszerű fényképpel, sőt, a kamera még az egymásra kísértetiesen hasonlító egypetéjű ikreket is magabiztosan meg tudja különböztetni egymástól, így ők sem tudják kijátszani a rendszert.
A Logitech új webkamerája képes a háttér kicserélésére és elmosására, a funkciót pedig az IR LED-ek is segítik, ugyanis elkülöníthetővé teszik a felhasználótól a hátteret. A szolgáltatás még nem tökéletes, de a Logitech szakemberei folyamatosan fejlesztik. A háttér kicserélését vagy elmosását segítő opció az érzékeny adatokkal dolgozó irodákban éppúgy hasznos lehet, mint YouTube videók készítésénél, és még sok egyéb esetben is. A Logitech újdonsága egyébként YouTube streamereknek is jól jöhet, hiszen a 4K-s felbontásnak köszönhetően időtálló befektetés lehet egy ilyen termék. A hagyományos VoIP szoftverek szegmensében egyelőre nincs túl komoly létjogosultsága egy efféle webkamerának, de a helyzet idővel mindenképpen változhat.
A Logitech Brio az elkövetkező hetek folyamán kerül az üzletek polcaira, listaára pedig 239 euró lesz. A hazai ajánlott végfelhasználói ár 78 999 forint. A kamerára három év jótállást vállal a cég, 4K felbontásban azonban csak Windows 8-tól felfelé működnek, Windows 7 SP1 alatt be kell érni az 1080p-s streamekkel.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. romeo
2017.02.08. 13:21
Végre egy Windows Hello-s kamera. Nem venném meg, de végre van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!