iPon Hírek

London gőzerővel készül az olimpiára

Dátum | 2011. 11. 29.
Szerző | Jools
Csoport | IT VILÁG

Míg a leendő londoni olimpiai falu egyelőre leginkább egy kaotikus építési területre emlékeztet, az informatikusok már az utolsó simításokat végzik mindazokon a berendezéseken, amelyek majd a pontszámokat jelenítik meg, a sportolók kommunikációját segítik családjukkal, barátaikkal, illetve a HD minőségű videókat sugározzák a világnak a játékok eseményeiről. A londoni olimpia július 27-én kezdődik, és végeztével ugyanott zajlanak majd a paralimpiai játékok is. Jelenleg teszteseményeken próbálják ki a nagysebességű adathálózat működőképességét és hatékonyságát.

Az olimpiai játékok technológiai műveleti központja
A játékok technológiai műveleti központja a Canary Wharf nevű üzleti negyed egyik felhőkarcolójában kapott helyet. Innen fogják irányítani és figyelemmel kísérni a teljes informatikai rendszert. Több mint négyszáz szakember dolgozhat egyszerre a központban, és a játékok során összesen 94 esemény informatikai támogatását végzik innen. A központ pontos helyét biztonsági okokból nem hozzák nyilvánosságra.

A hardverháttér jelentős részét az Acer szolgáltatja: 11500 asztali géppel, 1100 laptoppal, 900 szerverrel stb. A trouble ticket rendszert jövő év márciusában és májusában tesztelik, bonyolult technikai gondokon, és olyan kevésbé bonyolult problémákon is, amikor valaki csak egy kábelt felejtett el bedugni. A cél az lenne, hogy a játékok alatt a technikusok már csak unatkozzanak, mondja az Acer képviselője, Michael Trainor.

A szoftveres fejlesztést főként az Atos és az Omega végezte, és az olimpia hivatalos technológiai támogatói közé tartozik még az Airwave, a BT, a Cisco, a Panasonic és a Samsung is. Az egyik legfontosabb alkalmazás a Commentator Information System, amely élőben tájékoztat az új eredményekről. A „Myinfo” nevű másik alkalmazás a média képviselői és a sportolók számára lesz hozzáférhető, ez tartalmazza a versenyzők életrajzi adatait, a részletes programot, az eredményeket és a legfrissebb időjárási híreket.

A digitális közvetítői jogok a BBC-t illetik. A tervek szerint a műsorszolgáltató weboldalán minden eseményt élőben közvetít majd, ami a számítások szerint 2000 órányi sportközvetítést jelent, melynek nagy része sosem kerül hagyományos tévéadásba. Ezen kívül 12000 atléta eredményekkel folyamatosan frissülő adatlapját böngészhetik majd a felhasználók a csatorna jóvoltából.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Jools
2011.11.29. 15:42
Köszönöm, így szebb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Jools
2011.11.30. 16:26
Upsz)) Akkor is marad, mert sokkal jobban néz ki, mint az olimpia saját logói
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!