iPon Hírek

Lopakodás a Dishonoredban

Dátum | 2012. 10. 01.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Dishonored lopakodási rendszere eredetileg a Thiefére hasonlított, de az Arkane Studios ezt különböző okokból megváltoztatta. Christophe Carrier, a játék fő pályatervezője elmondta, hogy nagy rajongói a Thiefnek, a játéknak, amelyben a fény és annak hiánya nagy szerepet kapott. Kezdetben ők is árnyak és fényhatások segítségével képzelték el a lopakodást, de aztán ráébredtek, hogy az nem igazán valósághű, ha teljes sötétségben állunk egy NPC előtt és az nem vesz minket észre. Mivel az alkotók saját bevallásuk szerint "kissé perfekcionisták", ezért szerették volna, hogy a lopakodás úgy működjön, mint a Thiefben, ugyanakkor mégis nagyon realisztikus legyen. Ez a két elképzelés nem igazán akart összeilleni, ezért a fények inkább maradtak a játékban. A Dishonoredban a legtöbb sérthetetlen. Bár összetörhetjük a gyertyatartókat, de a világ attól még általánosságban meg lesz világítva. A másik ok (a lopakodás megváltoztatása mellett), amiért a fényt meghagyták művészi jellegű. Az alkotók egy igen részletesen kidolgozott és érdekes világot hoztak létre, amelyet kár lett volna aztán sötétségbe rejteni. A vizuális élményt tönkretette volna, ha túl nagy a kontraszt a különböző területek között, ezért egy köztes kompromisszumos megoldást választottak, amellyel végül elégedettek lettek.

Nem meglepő, hogy a Dishonoredra ilyen nagy hatással volt a Thief, nem csak azért, mert mindkét játék a lopakodásra épül. Harvey Smith, az előbbi rendezője az Ion Stormnál töltött ideje alatt részese volt a Thief: Deadly Shadows megalkotásának. A játékmenetet a hétvégén mutatták be az Eurogamer Expón. Dinga Bakaba dizájner és producer először a lopakodós megközelítést választotta, aztán egy brutálisan véres verziót, demonstrálva ezzel a Dishonored rugalmasságát. A játék október 12-én jelenik meg.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. dragon83
2012.10.01. 11:48
Micsoda nevetséges egy kifogás. Nehogy már még inkább komplexebb legyen a lopakodási rendszer a játékban azáltal, hogy a fényforrásokat is lehetne mozgatni, kioltani. Mindig legyen világosság, lássátok mennyire jól néz ki a játékunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. magerg
2012.10.01. 12:55
Így haladunk a casual játék felé...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. benczeb90
2012.10.01. 13:14
Előre elmondják h mit tudtak volna csinálni de nem csinálják és próbálják elhitetni, hogy így lesz jobb az összhatás. Hát...inkább ne mondták volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mikej95
2012.10.01. 15:07
Még egy teljesen reális lopakodási rendszert sem láttam. Sprintel Cell: Duble Agent előtti részei odavertek rendesen a hang, távolság, láthatóság szentháromsággal, de a sok csúszka figyelésétől kissé lelassult a játékmenet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Naquile
2012.10.01. 18:30
Commandosban volt reális
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zelbacsi
2012.10.02. 09:54
"nem igazán valósághű, ha teljes sötétségben állunk egy NPC előtt és az nem vesz minket észre"
De hát NEM LÁT! Kedves Christophe Carrier, Te talán látnál az orrod elé teljes sötétségben? Ezt a hatalmas baromságot. Én is pont úgy érzem, mint dragon83, hogy az ilyen mondatok csak kifogások.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!