iPon Hírek

LotRO: Új könyv + revamp

Dátum | 2009. 03. 02.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Nem mondhatjuk a Turbine-ra, hogy nem törődik a játékosaival, még ha néha kicsit lassan is indulnak be a dolgok. Már elindult a tesztszerver, beharangozva a Lord of the Rings Online legújabb igen méretes tapaszát, melyet a jelek szerint érdemes volt kivárni. Ez lesz az első patch a Mines of Moria tavalyi megjelenése óta. Jön tehát második kötet hetedik könyve... lássuk!

Végre láthatunk egy kicsit többet is Lothlorienből. A 9 fejezetből álló 'Leaves of Lórien' mellett bejön 50 új quest is, valamint néhány új zóna, de óvatosan vessük bele magunkat az aranyerdők sűrűjébe, mert bizony a sasszemű elf íjászok megküldenek minket néhány nyílvesszővel, ha nem elég magas a reputációnk a Galadhrim néppel. A mallornfák övezte varázslatos erdőkből viszont még érdemes visszakászálódni Mória sötét tárnáiba is, ugyanis bejön egy új 12 fős instance a Waterworks-be (ahol a Watcher is van), valamint jó néhány crafting isntance is, melyek segítségével könnyebben fejleszthetjük legendary tárgyainkat.

Ez még viszont korántsem minden! Örömhírünk van a kezdő játékosoknak és a lelkes alt karakter nevelőknek: a törp és elf területeket átdolgozták, valamint behoztak néhány új utazási lehetőséget is meggyorsítva mozgásunkat, és a szintlépéshez szükséges XP mennyiségét is lecsökkentették! Sokak kérésére beraktak egy új quest követő rendszert. A quest trackerbe kirakott küldetéseink így már a térképen is feltűnnek. Bejön egy rendkívül hasznos új képesség is, a "revive". Meghaltunk és nincs kedvünk visszafutni a feltámasztóhelytől? Itt a megoldás! Szintünktől függően fél, egy vagy két óránként meglesz a lehetőségünk, hogy azonnal feltámadjunk halál után (ez dungeon-ökben és pvp-nél nem működik).

Mines of Moria - Forgotten Treasury (6 fős dungeon)
Régóta várható volt már, hogy kicsit belenyúlnak az egyes kasztokba is. Nos ezzel a patch-el nem kevés változtatást és bug javítást eszközölnek ezen a téren. A kovácsoknak és egyéb földi szakmák űzőinek is lesz pár újdonság receptek, cooldownok és fejlődés terén. A pvp is rendkívül nagy figyelmet kapott, az elvárható kiegyensúlyozgatás mellett még emote-okat is kaptak helyes kis ork, warg és pók karaktereink.

Emellett még csiszoltak néhány mob IQ-ján is. Így például a földet túró állatkák (pl.: cave crawler) megkímélnek minket attól, hogy mikor már csak egy szálka életerejük van a földbe ássák maguk, ezzel kényszerítve minket, hogy még hosszú másodperceket várjuk míg megadhatjuk nekik a kegyelemdöfést... További jó hír, hogy könnyítettek a Moria beli mobok nehézségén is. Gyakran futhattunk bele olyanba, hogy néhány elvileg szólózható questtel komolyabb nehézségeink támadnak, bár igaz, hogy ez főként a mobok visszaspawnolásának időzítésére volt visszavezethető (ld.: Most nyírtam ki ezt a francos csúszómászót és már megint itt harapdálja a hátsóm!).

Még sorolhatnánk napestig a változásokat, aki már próbálta a játékot, de valamiért félretette, most mindenképp érdemes egy pillantást vetnie az új tapasz tartalmára, ha még vágyódik Középfölde után.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2009.03.02. 21:58
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Menthix
2009.03.02. 22:20
Ideje lenne már nekem is befizetni a LotR Online-ra, ahelyett, hogy tört WoW-al meg más free mmo-kkal szenvedek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!