iPon Hírek

Love: Az egyemberes MMO

Dátum | 2010. 02. 21.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Mi is a Love? Mondhatjuk bázisépítős PVP-re kihegyezett MMO FPS-nek (hát igen, a rövidítések korát éljük). Ez már önmagában elég egyedivé teszi, de ami igazán meglepő vele kapcsolatban az az, hogy egyetlen egy ember fejleszti, a svéd Eskil Steenberg.

A világ amit megalkotott elrugaszkodik minden megszokott sémától. A grafika a maga módján nagyon szép, olyan mintha egy ködös álomvilágba repítene minket, talán azt is ráfoghatjuk, hogy impresszionista stílusú. A legmeglepőbb az egészben viszont az, hogy ezek az apró pocket világok (200 fős egy szerver), mind procedurálisan generáltak (programkódból hoznak létre tartalmat) és folyamatosan változnak, ahogy mi magunk, a játékosok alakítgatjuk őket.


A játék nagy részét az állandóan változó világ felfedezése teszi ki (ehhez nem kevés idő és türelem kell). Kalandozásaink alatt különböző tokeneket találhatunk, amiket felhasználhatunk településünk építgetésére. Új otthonunkat egy monolith token körül kezdhetjük el felhúzni (odaköthetjük hozzá magunkat, hogy könnyebben visszatérhessünk), ehhez a projekthez aztán mások is csatlakozhatnak, akik segíthetnek további épületeket gyűjteni. A monilith körül teljes szabadságot kapunk a hely átalakítására, ehhez ötletes, könnyen kezelhető eszközök állnak rendelkezésünkre. A 200 fős szerverek célja, hogy összeszokott közösségek alakuljanak ki, a Love erősen épít erre. Az egyes világokban vannak NPC városkák is, ha otthonunkul szolgáló településünk már elérte virágkorát, akkor számíthatunk arra, hogy hullámokban elkezdik megtámadni az NPC-k, ha éppen nem a többi város csapatai teszik azt.


A városok felhúzása és megtámadása kiemelkedő stratégiai lehetőségeket rejt, megtalálni a gyenge pontokat igazi kihívás. Lehet az akár egy szélerőmű, mely ha eláll a szél nem képes tovább pajzzsal ellátni egy másik védelmi szempontból fontos építményt... Az infrastruktúra kialakítása kritikus, de erre hamar rájöttök majd, ha úgy döntötök, hogy kipróbáljátok.


A játék jelenleg béta fázisban van, 3 euró befizetésével hozzájuthattok a néhány megás klienshez. A teljes játék március 25-én indul. Érdekes, rendhagyó, érdemes rá odafigyelni. A hivatalos honlaphoz katt ide, Eskil Twitterének nyomon követéséhez ide.

Régebbi gameplay demonstráció:
            

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. h.bence
2010.02.21. 21:55
Az elképzelés jó de ilyen grafika mellett nem tudnék játszani. Vagy ez még nem a végleges?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. NTomi
2010.02.21. 22:24
Manapság ott tartunk, hogy a grafika miatt nem játszunk egy adott játékot? Ez a baj a mai játékiparral: szép a grafika, de a játék kimerül abban, hogy az ellenfél kimeríthetetlen csapatait ölöd, ráadásul az egész játékmenet scriptelt..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mark222
2010.02.21. 22:26
basszus ez nekem nagyon tetszik!!
eszméletlenül jó játéknak ígérkezik
egy a gondom:én támogatom az absztrakt játékokat,meg én magam is játékfejlesztő vagyok úgyhogy el tudom képzelni milyen nehéz ezt egyedül csinálni,meg hoyg nem tud túl nagy hangsúlyt fektetni a kinézetre,de ettől a grafikától csak a bemutató videó megnézése alatt megfájdult a szemem...
remélem nem marad így,ha meg igen,azért egy próbát megér
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MarioAna
2010.02.21. 23:04
A CS1.6 sem a grafikájáról híres, még is élvezetes...vagy pl a wow se egy gyönyörűség, még is hangulatos...és még sok ilyen van, szóval a grafika nálam másodlagos .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jadam92
2010.02.22. 19:16
MarioAna: Jah pl a BF BC2 grafikája is szar tök gagyi mint a BF2 -é D de a játék élmény miatt játszok mert tank, helikopter, co-op game.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!