iPon Hírek

LTE képes mobil a NEC-től

Dátum | 2012. 02. 09.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Medias termékcsalád tagjaként mutatkozik majd be a NEC és a Casio közös gyermeke. Az N-04D névre keresztelt okostelefon penge testvérét nemrégiben mutattuk be, ezúttal nem a megjelenésen van a hangsúly, hanem a kiegyensúlyozott teljesítményen.


A Medias N04-D a Google operációs rendszerének 2.3-as kiadását használja majd, ez már elég koros, és tekintve a NEC készülékében lakozó erőt, bizony indokolt lenne már az Ice Cream Sandwich használata. A készülékben a Qualcomm által biztosított APQ8060 lapka lesz jelen, ami két 1,2 GHz-es Scorpion magot és Adreno 220 grafikus processzort tartalmaz. E mellé kerül 1 GB rendszermemória és 16 GB flash alapú háttértár. Érdekes azonban, hogy ez a chip nem kapott dedikált kommunikációs modult, így az LTE modemet más gyártótól kölcsönzik. A kijelző 4,3 hüvelykes képátlóval rendelkezik, ami 1280 x 720 pixelnek ad életet a bekapcsolást követően, vagyis a képélességre biztosan nem lehet majd panasz. Az eszközben találunk még NFC chipet, infraportot, a Bluetooth 4.0-t (ez kompatibilis lesz a Casio G-Shock órájával), 8.1 megapixeles kamerát, mely a vállalat elmondása szerint 0,8 másodperc alatt képes két képet is készíteni, vagyis nagyon gyorsan fókuszál és menti az fotókat. Sajnos az akkumulátor kapacitását nem említik, de az N05-D ezen a téren komoly gondokkal küzd.

Japán fejlesztésű készülékhez méltóan bizonyos mértékig ellenáll a pornak és a víznek is. A megjelenés február 15-én várható, és elsőként a DoCoMo szolgáltató kínálatában fog feltűnni, de az árról kapcsolatban nincs információnk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. DogTheDog
2012.02.11. 13:26
Meg lehetne tudni,hogy mekkora is a komoly gond az akksi teren?
Mert ez igy nem sokat mond.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!