iPon Hírek

LTE modemet kapott a Blu új okostelefonja

Dátum | 2014. 05. 02.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Blu Products kínálata rendkívül széles, valamint színes, és itt nem csak a valóban sok árnyalatban pompázó gépekre kell gondolni, hanem a rendkívül változatos hardverekre is. Egy dolog azonban mostanáig érdekes módon hiányzott a repertoárjukból, mégpedig az LTE támogatás. Idáig egyetlen olyan készülék sem tűnt fel a portfóliójukban, amely 4G képes lett volna, most viszont a Studio 5.0 LTE-nek köszönhetően már ennek sincsenek híján.
Az újdonság egy 145,5 x 72,5 x 9 milliméteres házban kapott helyet, a tömege pedig 162 gramm lett, tehát egy viszonylag nagyobb készülékre kell számítani. A telefon kialakítása első pillantásra sokaknak ismerős lehet, a BlackBerry Z30 vonásait tükrözi az előlapja, beleértve a kijelző képátlóját is. Az IPS technológiát használó megjelenítő felbontása csak 960 x 540 képpontos, így pixelsűrűség tekintetében be kell érni 220 PPI-vel, ez ugyan nem rossz, de már itt eldől, hogy egy középkategóriás eszközről van szó. Az 5 hüvelykes megjelenítő bőven képes lett volna befogadni a kötelező kezelőszerveket virtuális formában, ám ezeket a tervezés során inkább hagyták a megszokott formában a panel alatt. A kijelzőt felett, a szenzorok mellett egy 1,6 megapixeles kamera található, amivel kellően jó minőségű, HD videóhívásokat lehet majd folytatni. Maga a hardver alkalmas lesz Full HD felvételek kezelésére is 30 képkockás sebességgel, és ezt a főkameránál be is bizonyítja a Blu új okostelefonja. A 8 megapixeles egység mellett ráadásul helyet kapott egy LED-es villanó is, ami rosszabb fényviszonyoknál bizony jó szolgálatot tehet.
Az eszköz szíve egy Qualcomm Snapdragon 400 chip, ami egyebek mellett a 150/50 Mbps-os LTE-A támogatásért is felel. Az MSM8926 teljesít benne szolgálatot, mely az 1,4 GHz-es Cortex-A7 processzormagokon és az Adreno 305 grafikus egységen túlmenően magába foglalja a kapcsolati csomagot is. A SoC-nak köszönhetően van tehát a 4G mellett kétsávos, 802.11 b/g/n/ac WLAN Wi-Fi Directtel, A-GPS vevő, FM rádió és persze a Bluetooth 4.0 modul sem hiányzik. A rendszernek 1 GB-nyi memóriával szolgál a telefon, tárhely tekintetében pedig 4 GB áll majd a felhasználók rendelkezésére. A szűkös háttértár mellől nem hiányozhat a microSD hely sem, a slot akár 64 GB-os memóriakártyák befogadására is képes, amivel hosszú időre megoldhatóak az ilyen jellegű gondok. A Studio 5.0-n egyelőre még az Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszer fut, azonban már most beharangozták, hogy a mérnökök gőzerővel dolgoznak a frissítésen, és az Android 4.3-at átugorva egyből a KitKat kódnevű Android 4.4 lesz rá telepíthető, ami jelentős gyorsulást hozhat az amúgy sem lassúnak ígérkező gépezet számára. Az üzemidő felelőse egy 2200 mAh-s akkumulátor, ami aránylag jó munkát végez, ha hihetünk a forgalmazó által közölt adatoknak. Egyetlen feltöltéssel állítólag akár 22 órán át is lehet vele telefonálni 2G hálózaton – ez persze jelentősen romolhat 3G vagy 4G mellett
A Blu Studio 5.0 LTE május végén kerül majd először kereskedelmi forgalomba, és az Egyesült Államokban kezdi a karrierjét. Mivel a középkategóriát célozza meg, így az árát tekintve is ide sorolhat majd be, egészen pontosan 250 dollárban szabta meg a Blu Products a termék árát. Ennyiért a fenti konfiguráció átlagos vételnek ígérkezik, főleg azoknak a tetszését nyerheti el, akiknek a figyelme a színek garmadája miatt irányul rá.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!