iPon Hírek

LTE-s mobilokkal rukkolt elő az Archos

Dátum | 2014. 01. 06.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Archos 4G LTE támogatással szeretne fentebb jutni a ranglétrán, ezért létrehozott egy új termékcsaládot is. A Platinum, a Titanium és az Oxygen mellett így örömmel üdvözölhetjük a Helium okostelefon-sorozatot, amelynek tagjai a tervek szerint kedvező áron szállítják a villámgyors mobilinternet lehetőséget.
Archos 45 Helium 4G
Az Archos 45 Helium és Archos 50 Helium hasonló képességű és megjelenésű masina lett, de azért lesz különbség köztük. Hiába kapott egyforma dizájnt a két ház, a méreteik teljesen eltérőek, mert a két készülék más megjelenítővel van ellátva. A 45 Helium esetében 135 x 67 x 9,75 milliméteres keretek közé egy 4,5 hüvelykes IPS panelt szorítottak be, ami 854 x 480 képpontos (WVGA) felbontású. A telefonnak két kamerája van, melyek 5 és 0,3 megapixelesek. A VGA tekint előre, hátra pedig a BSI érzékelős, 5 MPixeles megoldás került, ami Full HD felbontású videók készítésére alkalmas, és egy LED villanó is tiszteletét teszi mellette. Az akkumulátor kapacitása a kisebbik modellnél 1700 mAh, a háttértár mérete pedig 4GB, ami nagyon kevés, de szerencsére van microSD slot is, amivel bővíthetünk.
Archos 50 Helium 4G
Nézzük, hogy ezeken a pontokon mit tud nyújtani az Archos 50 Helium. A BlackBerry Z30-at idéző eszközház 145 x 71,5 x 8,95 mm-es, és 5 colos az előlapot kitöltő panel. Az IPS technológiás megjelenítő 720p-s felbontással örvendezteti meg a vásárlókat – a tízpontos kapacitív megjelenítőre vélhetően nem lesz panasz ilyen tulajdonságok mellett. A nagytestvér kamerarendszere is jelentősen jobbnak ígérkezik. A videócsevegések alkalmával egy 2 megapixeles egységgel dolgozhatunk, ha fotózni szeretnénk, akkor pedig a 8 MPixeles főkamerán a sor. A fényviszonyok romlásával képbe kerül a LED villanó is. Az elkészült anyagok egy 8 GB-os kapacitású háttértáron kapnak helyet, legalábbis mindaddig, amíg ezt meg nem toldjuk egy microSD kártyával. Az 50 Heliumot már egy 2000 mAh-s telep látja el energiával, ami nagyjából ellensúlyozni fogja az éhesebb megjelenítőt. A két okostelefon üzemideje így elég hasonló: a gyári adat szerint kb. 9-10 órányi telefonálásra van velük lehetőség egyetlen feltöltéssel.
Archos 50 Helium 4G
Most pedig jöjjenek a specifikációk azon részei, amik megegyeznek a két készülék esetében. A duó sebességéről egy Snapdragon 400 szériás Qualcomm lapka fog gondoskodni, amire az LTE modem miatt eshetett az Archos választása. Az MSM8926 SoC négy 1,4GHz-es Cortex-A7 magra, és egy Adreno 305 grafikus egységre épül. A rendszermemória mindkét termék esetében 1 GB-os méretet öltött, ami az Android mellett már éppen megfelel a mindennapok során. Az operációs rendszer szerepében egyébként már az Android 4.3 Jelly Bean teszi tiszteletét, ezért pedig jár a piros pont a fejlesztőknek. A kapcsolati képességek listája is meglehetősen szép lett: mindenekelőtt kiemelendő benne a négysávos 4G LTE modem jelenléte, mely ráadásul négyes kategóriájú, tehát akár 150 Mbps-os letöltési sebesség is elérhető vele. Ezen felül van még a Heliumokban 802.11 b/g/n WLAN Wi-Fi Directtel és DLNA támogatással, Bluetooth 3.0 modul, A-GPS vevő (GLONASS és Beidou műholdakkal is együtt tud működni) és FM rádió is, csak az NFC chip maradt ki. Az Archos 50 Helium 4G és az Archos 45 Helium 4G megjelenésének dátumát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de vélhetően a következő hónapokban fognak befutni. Las Vegasban már bárki kipróbálhatja a párost szemtől szemben is. A kisebbik lesz értelemszerűen az olcsóbb: 200 dollárt fognak elkérni érte, míg az 50 Helium ajánlott fogyasztói ára ötven dollárral magasabb lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!