iPon Hírek

LTE támogatással érkezett a ZTE új táblagépe

Dátum | 2017. 07. 17.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A táblagépek iránti érdeklődés fokozatosan csökken, és ennek megfelelően a vállalatok is egyre kevesebb újdonsággal állnak elő. De szerencsére azért még néhanapján felbukkan egy-egy friss masina, most például a ZTE kínálatában jelent meg egy új modell, a Grand X View 2.
Egy 8 hüvelykes tablettel ismerkedhetünk most meg, aminek az előlapját Gorilla Glass üveg védi. A készülék megjelenítője széles betekintési szögeket nyújt, a fényereje napsütésben is használhatóvá teszi, a felbontása pedig 1280 x 800 képpontos. A Qualcomm Snapdragon 210 központi chip található a tabletben, ami ugyan már négymagos, de még továbbra is csak 32 bites Cortex-A7 egységek találhatóak benne 1,3 GHz-es frekvencián járatva. A 28 nm-es lapkában az Adreno 304 IGP jelenlétéről érdemes még megemlékezni. A rendszer számára 1 gigabájtnyi memória biztosított a Grand X View 2 fedélzetén, ami szintén elég vérszegény, itt a multitasking lehetőséggel nem igazán érdemes számolni – a háttérbe küldött programokat az Android hamar be fogja zárni, hogy az éppen futó appnak elég RAM jusson. Az eszköz háttértára is szűkösre lett szabva, csak 8 GB-tal számolhatnak a tulajdonosok, ám ezt legalább lehet bővíteni memóriakártya használatával.
Bár a hardver az eddigiek alapján nem mutat sokat, de legalább a szoftveres oldalon nincs gond a készülékkel, ugyanis rögtön az Android 7.1-gyel kerül ki a dobozából. És a Nougat még egy átszabott grafikus felülettel, valamint előre telepített alkalmazásokkal is szolgálni fog. Két kamerája van a szerkezetnek, az egyik 2, a másik pedig 5 megapixeles. – LED-es villanó sajnos nincs a tarsolyában. A videohívások alkalmával 720p támogatást biztosít a Grand X View 2. A kapcsolati lehetőségekről még nem esett szó, márpedig ezen a ponton tényleg jól teljesít a masina. Van a ZTE újdonságában négyes kategóriájú 4G LTE hálózati modem, 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth modul és még A-GPS vevő is. Szóval utazások közben is képes folyamatos internetkapcsolatot biztosítani, ami azoknak lehet igazán kedvére való, akik rendszeresen ingáznak a mindennapjaik során. És mivel navigálni is képes, még a túrázók is örömüket lelhetik a táblagépben.
Előre tekintő sztereó hangszóróval lett felvértezve a gépezet, ennek köszönhetően a hangzása egészen jó lehet. Enyhén textúrázott polikarbonát kabátba bújtatva jön a Grand X View 2, így kényelmes fogást biztosít. Csak fekete kivitelben lehet majd megkaparintani. Nem lesz gond a tablet hordozhatóságával, a 215 x 125 x 9,4 milliméteres vonalakkal határolt vasat ugyanis simán bele lehet csúsztatni egy válltáskába – ha zsebbe nem is fér –, a tömege pedig csak 330 gramm, szóval tényleg nem jelent nagy terhet. Egy 4620 mAh-s akkumulátor került a táblagépbe, ami igazán jó hír. Az energiahatékony masina így remek üzemidővel szolgálhat majd; visszafogott, de folyamatos használat (pl. videózás) mellett akár 9-10 órán át is bírhatja majd egy töltéssel közepes fényerőn, a készenléti ideje pedig több mint egy hónap. Gyorstöltés azonban nincs, szóval érdemes úgy számolni, hogy hosszú időt kell a töltésnek szentelni. A ZTE Grand X View 2 Kanadában kezdte a karrierjét, de később más területekre is el fog jutni – arról egyelőre nem tudunk, hogy az öreg kontinensre ellátogat-e. Szolgáltatói kínálatban a készülékért 180 dollárt kell kifizetni, ami mindenképpen több a kelleténél. Persze mindenhova magával viheti a felhasználó a gépet, miközben az internetelérést képes biztosítani, és attól sem kell tartani, hogy lépten-nyomon lemerülne, de ezért ez így is csak egy belépő hardver.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!