iPon Hírek

LTE-vel jön a Dell új windowsos tabletje

Dátum | 2014. 11. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Dell a közelmúltban már útnak indított egy 8 hüvelykes Windowst futtató tabletet, akkor viszont a költségek lentebb tornászása volt a cél, most pedig ennek éppen az ellenkezője történt. Az EveryPad Pro kellemes specifikáció birtokában van, és a jó kapcsolati képességei miatt az utazók kedvence lehet.
Az újdonság előlapját egy 8 colos, IPS technológiájú panel tölti ki, ami 189 PPI-s pixelsűrűséggel dolgozik az 1280 x 800-as felbontásból fakadóan. Az eszköz alkalmas videóhívások folytatásra, méghozzá HD-ban az 1,2 megapixeles előlapi kamerának hála. Az EveryPad Pro ezen felül fotózásra is használható, de persze azért a családi nyaralást nem érdemes ezzel megörökíteni. Egy 5 MPixeles megoldásról beszülhetünk a hátlapon, amelyhez LED-es villanó sem társul, így csak jó környezeti fény mellett fogható érdemben munkára. Az operációs rendszer tekintetében Dell választásra a Binget alapértelmezett keresőmotorként alkalmazó Windows 8.1-re esett. Ezen felül a táblagép kézikönyve alapján előre telepítve van a Skype, illetve az irodai munkát megkönnyítő Office Home and Business 2013 programcsomag is.
A vállalat újdonságában egy Intel Atom Z3775D teljesít szolgálatot. Ez a lapka 1,5 GHz-es órajelen üzemelő Silvermont processzormagok négyesét tartalmazza, amelyek az Intel Burst technológia révén átmenetileg akár a 2,4 GHz-es működési frekvenciát is elérhetik. A grafikus feladatokért egy Gen 7+ architektúrás Intel HD Graphics egység felel. A rendszernek 2 GB-nyi memóriával kell gazdálkodnia, ami bizony is el is kél a Windows 8.1 mellett, ha az alapvető programokon túl egyebet is használatba vesz a felhasználó. A tablet háttértára 64 GB-os méretet öltött, ami még akkor is kb. 50 GB szabad kapacitást jelent, ha a nagyméretű Windows által lefoglalt helyet kivonjuk a képletből. Ha pedig még ez sem bizonyulna elegendőnek, microSD-s bővítési lehetőség is van az EveryPad Pro tarsolyában. A kapcsolati képességei között a mobil kommunikációs egység megléte a legfontosabb, a 4G LTE modemnek köszönhetően, megfelelő infrastruktúra mellett villámgyors internetelérésre nyílik lehetőség menet közben is.
Az EveryPad Pro nem éppen egy balerina, a 216 x 130 milliméteres felületű táblagép 9 milliméterre emelkedik ki a síkból, a tömege pedig eléri a 405 grammot. Ám szerencsére nem alaptalanul vaskosabb egy kicsit a konkurenseinél. A masina jól bírja majd az egész napos megpróbáltatásokat is, ugyanis egy igazán nagy kapacitású, 5830 mAh-s akkumulátor került a hátlapja mögé. Konkrét adattal nem szolgált mostanáig a Dell arra vonatkozóan, hogy a készülék mennyi ideig bírj majd egy feltöltéssel, de vélhetően akár 10 órát is kihúzhat folyamatos használat mellett. A Dell EveryPad Pro elsőként Japánban vásárolható meg. A készülékért csaknem 500 dollárt kell leszurkolni, ami bizony igencsak borsos összeg annak fényében, hogy a Windows 8.1-ből is az ingyenes variánst használták fel. A Dell tehát magas felárat szabott a folyamatos internetkapcsolat lehetőségéért, de minden bizonnyal akadnak majd rá vevők, akik sokat ingáznak nap mint nap. Arról nem szólt a fáma, hogy más régiókban elérhető lesz-e a táblagép.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. j.panzer
2014.11.10. 13:42
100 rugónál többet nem ér. Imádom a Dell-t ez is egy jó darab lett, csak túl van árazva.
Szerk: Technikailag ugyan az, mint a Miix 2 8-as, azt meg már 80ért el lehet vinni. Ehhez képest + egy 3G-s modem van benne, nehogy már azért 20k-nál többet kérjenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Chavalier
2014.11.10. 16:16
Igazán megvárhatták volna a Core-M szériát, mert miután az kijön ezeket valószínűleg nem fogják annyian megvenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. David22 j.pan...
2014.11.10. 20:46
Kis technika malőr a Miix 2 88-ba Z3740 van az LTE pedig 4g
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!