iPon Hírek

Lucid Virtu MVP, már noteszgépekhez is

Dátum | 2012. 09. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A LucidLogix legfrissebb hivatalos közleménye szerint a Lucid Virtu MVP technológia az asztali alaplapok után a noteszgépek szegmensében is feltűnik: elsőként az Origin Eon noteszgép családjának tagjaiban találkozhatunk majd a sokak számára hasznos eljárással.

A Virtu MVP tulajdonképpen nem más, mint egy GPU virtualizációs szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a rendszer az aktuális terhelés függvényében észrevétlenül, automatikusan váltogasson az integrált videó vezérlő és a videokártya között. Ezzel a módszerrel mindig az adott feladatnak legmegfelelőbb vezérlőre támaszkodhat a rendszer, ami hatékony energiafelhasználást tesz lehetővé. A technológia az Nvidia Optimus és az AMD Enduro eljárásaihoz hasonlóan üzemel. A Virtu MVP az integrált videó vezérlő és a videokártya teljesítményének összevonására is képes, így a renderelés teljesítménye hatékonyan növelhető.


A Virtu MVP persze picivel több, mint egy egyszerű virtualizációs technológia. A repertoár része a Virtual Vsync eljárás is, amely lehetővé teszi, hogy az adott játékon belül a képkocka/másodperces sebesség a megjelenítő képfrissítési rátája fölé emelkedjen, méghozzá úgy, hogy eközben nem okoz akadozást, azaz ún. „tearing”-et. Az elgondolás célja a beviteli reszponzivitás növelése a tradicionális Vsync eljáráshoz képest. A Virtual Vsync eljárás mellett a HyperFormance technológia is rendelkezésre áll, amely a hatékony renderelésben segédkezik, így a sebességet – és a reszponzivitást – akár 30%-kal is képes növelni. A felsorolt technológiákban rejlő lehetőségek persze nem minden játékban aknázhatóak ki, csak azokban, amelyek kínálnak Virtu MVP támogatást.


A Virtu MVP technológia az Origin Eon noteszgép családjának több tagjánál is elérhető, amelyek között 11 colos, 15,6 colos és 17,3 colos képátlójú LCD kijelzővel ellátott termékeket egyaránt találunk. A felsorolt noteszek sorrendben 1009 dolláros, 1554 dolláros, illetve 1585 dolláros induló áron kerülnek forgalomba. Közös tulajdonság, hogy mindannyian Ivy Bridge sorozatú processzorral és GeForce 600M sorozatú videokártyával rendelkeznek, de a 15,6 colos és 17,3 colos képátlójú példányokat Radeon HD 7000-es sorozatú videokártyával is el lehet érni. Aki multi-GPU rendszert alkalmazó noteszgépre vágyik, választhatja az EON-17-SLX Pro modellt, amelyben két darab GeForce GTX 680M típusú mobil videokártya ketyeg, természetesen SLI módban.

A jövőben nincs kizárva, hogy egyéb gyártók noteszgépei is megkapják a VIrtu MVP technológiát. Az Origin elmondása szerint az Eon család tagjai a Virtu MVP támogatás elérhetővé tétele után nem lettek egy dollárral sem drágábbak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások