iPon Hírek

LucidLogix DynamiX: a mobil IGP-k megmentője?

Dátum | 2012. 03. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A GPU virtualizációs technológiák, illetve GPU virtualizációs szoftverek nagymestere, a LucidLogix most egy újdonsággal jelentkezik, amely DynamiX névre hallgat. A vállalat az újdonsággal kapcsolatban azt ígéri, hogy segítségével az integrált videó vezérlővel ellátott belépő szintű és a kereskedelem fő áramába szánt noteszgépek, illetve ultrabookok esetén az eddig játszhatatlan sebesség mellett futó játékok játszhatóvá válnak – ehhez nincs szükség semmiféle hardverbővítésre, csak és kizárólag a DynamiX szoftvert kell alkalmazni.


A hivatalos közlemény kissé ködösen fogalmaz a DynamiX lényegével kapcsolatban és a gyártó hivatalos weboldalán található PDF fájl sem árul el sokkal többet a technológia lényegi működésével kapcsolatban. Ami tudható, az az, hogy az alkalmazás 32-bites, illetve 64-bites Windows 7 operációs rendszerek esetében üzemel és egyelőre csak a The Elder Scrolls V: Skyrim című játék játszhatóságán javít.

Felhasználói kezelőfelület.A vállalat állítása szerint az adott játékban a kijelző felbontás csökkentésére és a részletességgel kapcsolatos beállítások módosítására nincs szükség ahhoz, hogy a játék játszhatóbb sebességgel fusson, ugyanis az ehhez szükséges „trükköt” a DynamiX szoftver végzi, méghozzá valós időben. Az alkalmazás ingyenes béta próbaváltozata valós időben módosítja a különböző objektumok renderelési célfelbontását, így játszhatóbb sebességet lehet elérni a játék esetében. Az algoritmus annak megfelelően dolgozik, hogy a DynamiX felhasználói kezelőfelületén a két csúszkát – amelyek közül az egyik a kívánt FPS szintet, a másik pedig a kívánt minőséget szabályozza – a felhasználó miként állította be. A technológia a HUD, valamint a különböző menük és a térképek felbontásán nem változtat.

A felszínt kissé megkapargatva hamar lehull a cukormáz, és kiderül, hogy akármilyen noteszgépekhez azért mégsem használható az újítás. A szoftver csak olyan mobil konfigurációknál alkalmazható, amelyek nem rendelkeznek videokártyával. Feltétel még, hogy az adott konfigurációnak Core i5-ös mobil processzorral, vagy ezzel azonos szintű teljesítményt kínáló központi egységgel kell rendelkeznie, valamint legalább 1366 x 768 pixeles natív felbontású LCD kijelzőt, 4 GB-nyi rendszermemóriát és Windows 7-es operációs rendszert kell használnia. A DynamiX az Intel HD Graphics 2000-es sorozatú, illetve ennél erősebb Intel integrált videó vezérlőkkel, valamint az AMD Radeon HD 5000-es és Radeon HD 6000-es sorozatú integrált videó vezérlőkkel tud együttműködni.

A DynamiX Skyrim támogatással érkező béta kiadása ingyenesen letölthető a Lucid eShop-jából, de csak korlátozott ideig. A későbbiekben a szoftver végleges kiadása is megjelenik, amely már több játékhoz kínál támogatást.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. tibaimp
2012.03.23. 21:51
Remélem valóban működik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kiskoller
2012.03.23. 22:03
Nem egyszerűbb mindent minimumra venni? Engem nagyon irritálna a váltakozó részletesség, inkább legyen minimumon minden. Mellesleg ki tudja mennyi grafikai hibát okoz a folyamatos állítgatás...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jozsefm
2012.03.23. 22:15
A GPU virtualizációs technológiák, illetve GPU virtualizációs szoftverek nagymestere, a LucidLogix

Ezt nem kellett volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Simba
2012.03.23. 22:26
Majd ez is jól bebukik mint a Hydra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kray
2012.03.24. 08:14
Kiskoller szerintem ez úgy működik, hogy a GPU feladatiból adnak a CPU-nak is. Ezért kellhet ilyen viszonylag erős CPU a rendszer alá.
(Tudom, hogy a CPU lassabban dolgozik, mint a GPU, de még mindig jobb mintha nem is dolgozna )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szaandrea
2012.03.24. 21:46
Ennek megint mi értelme. Ha játszhatóvá akarja valaki tenni a notin a játékot akkor beállít mindent low-ra és hasít... Az eléggé átverés, hogy maxra állítok mindent, és még a cpu-t is megdolgoztatom azért, hogy most hova "rontsa" le a grafikai felbontást / textúrázást stb... Én átnevezném de-tesszelációs szofvernek :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. carraroxt
2012.03.24. 21:47
tibaimp A Lucid terméke? Kizárt! Rombolná a cég imázst!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!