iPon Hírek

LulzSec, Anonymous letartóztatások

Dátum | 2011. 09. 26.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A törvény keze elérte már számos tagját a fent említett hacker társulatoknak (a LulzSec oldalága az Anonymousnak), akik a Sony és számos játékkiadó cég ellen intézett támadások mögött álltak. A DailyTech szerint őrizetbe vettek egy 23 éves arizonai lakost, Cody Andrew Kretsingert, aki 'Recursion' név alatt futott a LulzSec üzenetküldő csatornájának logja szerint a Sony elleni támadás folyamán.

Az elmúlt hónapban 5 másik 16 és 26 év közötti tagot is letartóztattak, ők álltak a LulzSec 'Kayla' fedőneve mögött. Az utóbb említett társulat egyik kulcsfigurája 'Sabu', megerősítette, hogy Kaylát letartóztatták, de azt nem, hogy a becenév alatt több ember is áll.

Szépen lassan összeszedik tehát a felelősöket, mindez a shetland szigeteki LulzSec fejes tini (Topiary) és 19 éves essexi Rayan Cleary letartóztatását követte, ami még júniusban történt meg. Tulajdonképpen már csak 2 gyanúsított van szabadlábon, 'Sabu' és 'Avunit'.

Az Anonymous kollektíva alatt futók sem úszták meg szárazon, tőlük Christopher Doyon (47, Kalifornia), és Joshua Covelli (26, Ohio) került a hűvösre.

A szélesebb Anonymous "család" ettől függetlenül nem vett vissza az arcából, mi több, bosszúra készülnek. Meghirdették a 'Day of Vengeance'-t, azaz a bosszú napját, számos NYC-beli célpont ellen...

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. noPublicFG
2011.09.26. 12:11
Day of Vengeance

3 év múlva kiadnak egy-egy könyvet ezzel a címmel, majd abból egy filmet, és mindegyikük milliomos lesz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Terror
2011.09.26. 12:24
Sort keríthetnének valami durvább offenzívára is, egy EA + Ubisoft tökönrúgásnak lelkesen tudnék tapsolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. XtreemX
2011.09.26. 12:28
Jah,végre az M$-t is megtámadhatná valaki,nem csak a PSN-t...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. balikabo
2011.09.26. 12:45
csupa 50-60 évesek azért nem semmi hogy mien fitalaok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Cukrosbacs...
2011.09.26. 12:58
szép izgalamakal teli lesz a Sony élete ezek után főleg ha sikerülni is fog a támadás és egy rakás szaftos dolgot hoznak nekünk a Sony poklából világnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. atti2010
2011.09.26. 13:34
Így van jöjjön a harc, egy kisember csak így harcolhat a nagypénzű fegyvergyáros csalók ellen ezert szúrja a szemüket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Magrathea
2011.09.26. 13:59
A félreértések tisztázása végett, a támadások célpontja ezúttal már a new yorki rendőrség és a tőzsde lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Trolltaxi
2011.09.26. 14:12
Ezeket a srácokat amúgy ki fogta meg? A Sony kezdett kiberháborút, hogy felderítse a tavaszi támadások mögött állókat? Vagy valami FBI/CIA/akármilyen kormányügynökség, a Sony feljelentése alapján (vagy épp hivatalból) kezdett nyomozni, és csapott le a lulzsec-re, meg az Anonymusra?

Esetleg mindkettő? A Sony "talált" (szerzett) bizonyítékot, amit átadott a fent említett kormányügynökségnek? Vagy csak szponzorálta a nyomozást? Vagy épp az Anonymus másnak is baxta a csőrét (ez az Anonymus amúgy a szcientológusok ellen dolgozó Anonymus-szal azonos?)? Esetleg a játékipar, vagy még az IT ennél is nagyobb szegmense ijedt meg a Sony példáján, és összefognak a gaz hackerek ellen?

Esetleg a Sonyval akar a többi versenytárs leszámolni, és a korábbi támadások mögött is őket kell sejteni, illetve most ők gondoskodnak majd arról, hogy a Sony kálváriája címlapos hír legyen az erre fogékony médiában?

Kérdések-kérdések-kérdések.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. l-bandee
2011.09.26. 14:18
@Pacman:
Ajánlom is nekik és elviekben támogatom ezt az elgondolásukat. Véget kéne már vetni ennek a rohadt anyagi világnak... vagy így, vagy úgy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Svindler
2011.09.26. 14:31
Trolltaxi: Ez az ano nem az az ano. A Lul meg kb. agyatlanul nekiment mindennek amit látott (SEGA-ról talán hallottál, az csúnya volt), így nem kevés ember vadászott rájuk. Mondjuk az Anonymus első támadása is teljesen agyatlan volt, a PSN-nek mentek neki DDoS-sal, aminek a játékosok itták meg a levét, infót ugye nem lehetett nyúlni vele. Úgyhogy aki az ilyesminek szurkol az szerintem szálljon egy kicsit magába és gondolkozzon el a dolgon.

I-bandee: mit is támogatsz? Rendőrségi szerverek ellen támadást? Egyébként ezzel Anonymusék komolyabban érdekelté teszik a kormányt is a hajtóvadászatban, ami megint csak nem vall túl magas IQ-ra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. l-bandee
2011.09.26. 14:42
@Svindler:
Na most vagy direkt olvasol szelektíven, vagy szimplán elkerülte a figyelmed a mondat második része, mely valahogy így hangzik: "[...] és a tőzsde lesz"

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. ájPon
2011.09.26. 14:48
Trolltaxi:
A kiberbűnözés és kiberterrorizmus kapcsán a nagyobb kormányügynökségek szoktak nyomozni természetesen, nem az áldozat cég.

I-bandee:
Egyáltalán nem ilyen magasztos a céljuk. Gondolom jól ddosolják majd a rendőrséget és azt várják, hogy mindenkit elengednek. Éretlen kölykök. A lulzsec legalább tehetséges hackerekből állt, de azok se tudták, mit kezdjenek a tudásukkal. Semmit nem akartak elérni, semmi cél vagy akármi úgyhogy ne istenítsd annyira őket.

A tőzsde meg... lol nevetnem kell.
Amúgy nem tudom miféle nem-anyagias világot képzelsz te el. De az biztos, hogy ezek a tizenéves pöcsök nem fogják megváltani a világot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. l-bandee
2011.09.26. 14:57
@ájPon:
Csupán arról van szó, hogy nem vagyok ellenük. Kifejtettem a véleményem, és nem istenítettem senkit. Vagy látsz bárhol olyat, hogy ano a király, az Isten, meg az "internesönel namber van"?
Nem szeretem ha kiforgatják a szavaimat.
Plusz nem tőlük várom a megváltást, viszont szimpatikus, hogy nem kicsiben gondolkodnak, sőt, le is merik írni. Viszont tisztában vagyok vele, hogy kissé elszállt ötlet, és hogy nem ők lesznek a világ megváltói, ellenben lehet, hogy elindítanak valamit a hülyeségükkel. Nem lehet tudni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kullo1
2011.09.26. 15:38
Ezeket a kölköket nem azért fogdossák össze,mert attól tartanak hogy még több kárt okoznak hanem hogy munkát kínáljanak fel nekik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Sturmtiger
2011.09.26. 18:23
Nem értem ezeket, a LulzSec csatlakozott az Anonymushoz nemrég, de külön csapat volt és nem egy oldalág. A Lulz céljai között pedig az ismertség volt elsődleges, de nyilván most hogy már ismerik őket pénzt akarnak keresni. Meg persze csinálni akarnak egy kis káoszt, humorosan, mint ahogy eddig is tették. Ha jól emlékszem a Sunday Times oldalára töltöttek fel nemrég egy még élő fejes halálhírét. Amúgy szerintem előbb utóbb, ha elég pénzt ajánl fel nekik valami kormány, ők is átállnak a pandúrok oldalára...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. lackoo1111
2011.09.26. 18:38
Címlapokra , történelemkönyvekbe akarnak kerülni ? Akkor olyan célpontokat kellene választaniuk mint az atomerőművek , vegyi üzemek biztonsági rendszerei ,légiforgalmi irányítás , vagy egy-két nukleáris rakétasilló .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. myckie2
2011.09.26. 19:07
ájPon mert mire lehetne felhasználni egy hacker tudást?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ájPon
2011.09.26. 23:17
A "hacker" nem negatív jelző, nem kell rosszat tennie. Hacker = nagyon ért a számítástechnikához. Ha ilyen kiváló tudásúak, esetleg biztonságtechnikai tanulmányokat folytathatnának, találhatnának munkát. De ez sem szükséges, mert a hackelés nem feltétlenül betörés valahova. Akármilyen érdekes és értékes projeknek nekiállhatnának. Csak ahhoz már tervezés kell és munka van vele, jobb muli nekik betörögetni ahova tudnak.

Például nézd meg ezt:
[LINK]
Az OpenVizsla nevű project. Tehetséges programozók valami hasznosat csinálnak. És amúgy közel állnak az iPhone hackerekhez. Akikkel mellesleg az Apple a közelmúltban tárgyalt és munkát / gyakornoki állást is kaphatnak.


Amúgy a Sony elleni támadást sem csak a Sony szívta meg, hanem inkább a felhasználók. Személyes adatok kiszivárogtak, PSN leállt egy időre. Nem támogatnak ezek senkit, és nem a vállalat ellen irányult a támadás, hanem a felhasználók ellen. Már csak ezért sem értem az üdvrivalgást ezek felé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. raiden
2011.09.30. 16:21
"Így van jöjjön a harc, egy kisember csak így harcolhat a nagypénzű fegyvergyáros csalók ellen ezert szúrja a szemüket." - atti2010

"When the rich rob the poor it's called Buisne$$ When the poor fight back it's called violence."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!