iPon Hírek

Luminous - a Square Enix next-gen motorja

Dátum | 2012. 06. 06.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Square Enix egy saját, külön a sajtónak tartott E3-as bemutatóján prezentálta azt a technológiát, mellyel a következő generációs játékaik fognak futni. A motor a Luminous Studio névre hallgat, és a technológiai vezető, Yoshihisa Hashimoto külön hagsúlyozta, hogy a 3 perces bemutató teljesen valós időben fut.

Maga az előzetes Final Fantasy-témájú, legalábbis erre lehet következtetni a címéből: Agni’s Philosophy: Final Fantasy Real Time Tech Demo. A készítők elmondása szerint azonban nincs köze egyik játékhoz sem, külön a demó kedvéért készítették. Miután lement az előzetest, Hashimoto be is bizonyította, hogy mindez élő volt: mutatott egy videót, melyben élőben manipulálják a jeleneteket, például megváltoztatták a pap hajszínét, és rasztákat adtak az első jelenetben látható hajláktalannak, majd újra levetítették a demót.

Az engine teljesen kihasználja a DirectX 11 nyújtotta lehetőségeket, így erősen támaszkodik a tesszellációra, a programozható shaderekre, de a Square Enix egy teljesen új folyadék- és ruhaszimulációt is írt. A Luminous egy úgynevezett motion capture-informed procedural animation technológiát használ, amivel a fejlesztők azt szeretnék elérni, hogy az erre az engine-re épülő játékokban a karaktermodellek automatikusan alkalmazkodjanak a változásokhoz. Ez például azt jelenti, hogy egy karakter másként fog állni, másként fog mozogni, ha egy nehezebb, vagy egy könnyebb fegyver lesz nála, a futást és a sétálást pedig befolyásolhatja az éppen aktuális terep.

Korábban pletyka szinten már hallhattuk, hogy az engine bizonyos részeit felhasználják majd a régóta halogatott Final Fantasy Versus XIII-ban, ezzel kapcsolatban azonban egyelőre nincs új információnk.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. balikabo
2012.06.06. 16:22
A square mindíg is meseszép grafikával dolgozott, azt hiszem ez sem lesz csalódás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tokyofej
2012.06.06. 16:44
Ennyit a cryengine-ről!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Naquile
2012.06.06. 17:30
A Square az egyik Isten!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DogTheDog
2012.06.06. 17:46
Igen utos lett
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sakal6
2012.06.06. 19:55
Brutálisan néz ki és mindez real time
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Squall85
2012.06.07. 19:43
Hehe, nem mertek már olyat csinálni, hogy egy régebbi Ff témát dolgoznak fel, mint a Ff7-es PS3 demóval, vagy a Ff8-as PS2 demóval Minden rajongó megőrült, hogy akkor ez egy feldolgozás biztos jele, azóta is rágják a Square fülét, hogy készítsék el a 7 remake-jét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gyigyo
2012.06.08. 11:08
A legjobb grafika és grafikus motor amit egész életemben láttam!

nekem kéne ez a játék hogy ha megcsinálnák már első nap megvenném.

Square Enix a legjobb!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!