iPon Hírek

Lynnfield és Havendale: csúszik a megjelenés?

Dátum | 2009. 01. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az elmúlt napok híreit figyelembe véve nem tűnnek túl meglepőnek az új értesülések. Nemrégiben kapott szárnyra az az információ, hogy az egyes alaplapgyártó nagyvállalatok hatalmas készleteket halmoztak fel az Intel 4-es sorozatú lapkakészleteiből, és reménykednek benne, hogy a gyártó későbbre halasztja az újabb 5-ös sorozatú termékek piacra dobását, hogy így kiürülhessenek a raktárak. Most úgy tűnik, hogy az Intel az 5-ös sorozatú lapkakészleteket és az olcsóbb, Nehalem alapokon nyugvó Lynnfield és Havendale processzorokat a tervezettnél később indítja majd útnak.


Az elemzők és a gyártók szerint a csúszás oka egyértelműen a felhalmozott alaplap raktárkészletekben keresendő. Az Intel a helyzet megoldásának érdekében augusztusra vagy szeptember elejére halasztja a Lynnfield processzorok bemutatkozását. A központi egységekkel karöltve jelennek meg a P55-ös alaplapok is, amelyek debütálása után valószínűleg jelentősebb mértékben visszaesik majd a 4-es sorozatú lapkakészlettel felvértezett alaplapok forgalma.

Az Intel a belépő szintű, Havendale kódnévvel ellátott modellek esetében januári rajttal számol (2010), így lesz elegendő idő arra, hogy az olcsóbb, Core-alapú processzorokból felhalmozott raktárkészletektől is megszabaduljanak. A korábbi hírek szerint a Havendale modellek kétmagos processzorok lesznek, a Lynnfield processzorok pedig a Core i7-es egységekhez hasonlóan négy maggal, ám már csak kétcsatornás DDR3-as memóriatámogatással és LGA 1366-os helyett "csak" LGA-1160-as tokozással kerülnek forgalomba.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2009.01.16. 21:01
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. norman81
2009.01.17. 14:36
Abban 1etértek hogy a jelenlegi core ix családon belül akkora fejetlenség van,hogy az már szánalmas!
Abszolult megnehezitik a vásárlók dolgát a különféle tokozással!Pedig simán megoldhatták volna,de igy ugye vagy ez vagy az!
Ha egy ilyet bevágna az AMD.........,de "ök" elképesztö hogy mekkora kompatibilitást visznek véghez,és persze az alaplap gyártok(CPU BIOS support)

d311c_*_*
Azért van különbség,és annyira nem is elenyészö!!
Az Athlon XP idején még megállta volna a helyét ez a kijelentés!
Csak nézd meg az everestben mit teljesitenek a ramok single ill dual chanal-ben!
Esetleg próbáld ki a gépeden:Rar vagy bármilyen tömörités,és pár 100Mb video akármiböl akármibe konvertálását!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!