iPon Hírek

Lyukat ütött a játékosok bizalmába a Battlefield 4

Dátum | 2014. 10. 09.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Ugyan a Battlefield 4 mára már nagyjából játszható állapotba került, a DICE producere, David Sirland elmondta, hogy ettől függetlenül valószínűleg nehezen visszafordítható károkat okozott a játék, főleg a korai időszakban: megrendült ugyanis a játékosok bizalma a franchise-ban. "Teljes bizonyossággal mondhatom, hogy az első hónapokban komolyan elvesztettük a játékosok bizalmát. Biztos, hogy még most is sokan vannak, akik egyáltalán nem bíznak benne, hogy indulásra egy stabil játékot tudunk letenni az asztalra" - mondta Sirland, majd hozzátette, hogy szavakkal egyébként nem mennek semmire, az egyetlen dolog, amit tenni tudnak, hogy a kövektező Battlefield-játék atomstabil és játszható lesz induláskor. "Vissza akarom nyerni a bizalmat, és újra boldoggá akarom tenni az embereket a Battlefielddel" - folytatta. Ennek érdekében Sirland szerint komoly lépéseket tett az Electronic Arts a fejlesztési folyamatban. Jóval nyitottabbak a Battlefield Hardline-nal kapcsolatban, jobban bevonják a közönséget, és több nyílt bétateszt is lesz, ahol meggyőződhetnek a stabilitásról, illetve fogadhatnak visszajelzéseket. Többek között ezért is csúsztatták el a Hardline megjelenését.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

24. ThePoweR
2014.10.09. 10:59
Hát pedig ez már ilyen BF feature volt. Minden induláskor szopni kellett. Bár nekem szinte sosem volt gondom. Nem fagyott ki a a játék. Csak a szerverek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. csontraket
2014.10.09. 11:22
Hát akkor lehet hogy nem Hardline-t kelett volna kiadni...Én BF fan vagyok de ez a Hardline egy vicc látszik is hogy nem "számozott" BF és nem is sok köze van hozzá...én kihagyom ezt a BF-et az biztos de ezzel nem vagyok egyedül! Van egy több éve létrejött klánunk 30 fővel akik minden nap játszunk a bf-el! Majdnem mindenki rajongó is és közülünk a 30 tagból 2 mindta csak hogy megveszi a Hardline-t és úgy gondolom ezzel sok rajongó így van nem csak mi! Szerintem eszméletlen rossz húzás volt. Nem igazán lehet észrevenni semmi hasonlóságot az előző BF részekhez viszonyítva.. roszabb grafika és irányíthatóság én nem éreztem azt a bf hangulatot amit az eddigi részekben. (a grafika szerintem inkább hasonlít a COD Ghost-hoz mint egy bf-hez ami szerintem elég nagy visszalépés ugyan ezt elmondhatom a játékmenetről legalábbis amit az első bétán észrevettem)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Feris
2014.10.09. 11:53
Érezhetik is hogy gond van, eddigi baklövésem között a BF4 megvásárlása volt, Premiummal mert én is akkora fan vagyok... De csak egy ALFA játékot kaptam. Most már talán BETA állapotban de a klánommal inkább BF3-al toljuk. De az meg teli van csalóval mióta ingyenes lett. Ez a Harline meg egy VICC! Talán majd később megveszem a BC3-at vagy a BF5-öt, de lehet hogy mégsem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. carrast
2014.10.09. 12:08
Én az elején nem láttam a bughegyeket, május körül vettem meg és nem csalódtam a BF 4ben, de persze a korai idők sok embert eltántoríthattak. Jelenleg sztm a legjobb multis FPS. Érdemes adni neki még egy esélyt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. langward
2014.10.09. 12:24
Hardline nagyon jó lesz srácok, aki a Beta-val tolatta az ezt tudja..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Sr4c
2014.10.09. 12:36
igazából megjelenéskor toltuk pár hónapot haverokkal, ha a netcode jó lett volna akkor nincs nagy gond. ... de így hogy ilyen szar volt, csak hab volt a tortára a többi bug...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. dns_41
2014.10.09. 12:37
Milyen jól mondja az ember. A BF4-et így kiadni ahogy volt egy szégyen. Nagy BF-esként én is megvettem a premiummal együtt, de most már sajnálom. Attól függetlenül, hogy ugy-ahogy már játszhatóvá tették 40-50 patch-el, még most is egy híg fos a játék. Ez a levolution papíron jól hangzik, de valójában semmi extra, és inkább zavaró ha pl. jön a vihar és alig látsz vmit. Még szerencse hogy ameddig nem jön ki értelmes új BF addig ott van nekem is a BF3.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. djgeg
2014.10.09. 12:41
"megrendült ugyanis a játékosok bizalma a franchise
Nálam már a BF3-nál megrendült

"jobban bevonják a közönséget, és több nyílt bétateszt is lesz"
Szóval majd átmegyünk az "Early access" Irányába...


langward

Hát persze, hogy jó mert semmi más mint egy kipatchelt BF4 mód....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. DogTheDog
2014.10.09. 13:02
Ha meg nem lesz atomstabil,akkor majd ugyenezt elmondja megint.
Viszont a csalodasban teljesen igazat adok neki,mert nalam jo darabig nem lesz uj BF a listamon.
Az pedig teljesen helyenvalo megallapitas,hogy az emberek meg vannak gyozodve arrol,hogy keptelenek stabil jatekot kesziteni,mert cafolhatatlanul bebizonyitottak.Erre ratettek azzal,hogy akik koran megvettek a jatekukat teljes aron,azok ket honap alatt buktak 30-40 eurot,mert annyival kesobb mar 10-20 eurokert mentek a kodok,legalisan.
Ezt az ertekvesztest meg sem probaltak kompenzalni.
Nem mondanam,hogy a BF3 maig jobb jatek,de elavultnak sem erezheto a 4 mellett.Szoval igy osszessegben erosen megkerdojelezheto a BF4 letjogosultsaga.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Rojik
2014.10.09. 14:00
Nálam úgy együttesen a kiadók vesztették el az elmúlt években a hitelüket. Bughalmaz játékok, dlc-k értelmetlen tömkelege, stb. Egyedül a Blizzardban bízom még.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Samupitecu... Rojik
2014.10.09. 14:11
BF3 megvan a karkand pályákkal. elég volt. a csalókból is.

Rojik

Játszottál te a Diablo 3-mal?
Söha többet nem rendelek előre játékot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Rojik Samup...
2014.10.09. 15:07
Igen, játszottam vele és egész jó lett szerintem. Bugokkal nem találkoztam. Amúgy én nem vettem meg előrendelésben, hanem csak értékelések, videótesztek, stb. után, így engem nem ért meglepetésként, amilyen lett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. djgeg Rojik
2014.10.09. 15:34
D3 nál nem a bug a lényeg, hanem az, hogy egy kalap szemét a D1-2 höz képest. Az egész Diablo-t ölte meg számomra... (és nem csak számomra) Nézzük csak meg, mennyi az aktív player.... Volta anno egy cikk, hogy valamelyik rossz napján elérte az online D3 online játékosok a D2 online játékosok számát.... Szerinted?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. SyRew
2014.10.09. 15:50
Nagyon el vagy maradva D3 témában, a kieg teljesen rendberakta a játékot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. BReal
2014.10.09. 16:18
Nekem is ez jutott eszembe Syrew, így már nincs értelme újra leírni. A Diablo csak "szeretne" olyan kritikus kritikákat kapni jelen állapotában, mint a BF.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. gab78
2014.10.09. 16:57
Nekem technikai gondjaim nem nagyon voltak a BF játékokkal, ami viszont nagyon kiverte a biztosítékot az az iszonyat mennyiségű csaló a játékban. Ezért nem is játszom már velük.

Egyébként nem értem a DICE-t/EA-t mi a frászért nem egy ingyenes játékban tesztelik a motor feature-jeit. Ott van a Plants vs Zombies, tökéletesen alkalmas lenne erre a célra, ingyen adnak egy játékot és tesztelhetnek mindent, több tízezren nyomnák nap, mint nap, és teljesen ingyen több 1000 féle konfiguráción lehetne tesztelni.

Jó a játékosnak mert ingyen játszik, szórakozik, Jó az EA-nek mert az Origint szokja a felhasználó, jó a DICE-nak mert konfigok tucatjain tesztelik a fejlesztéseiket. Mindenki nyer vele hosszú távon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. PolGergo
2014.10.09. 17:02
jobban bevonjak a közösséget : premium userek ismét tesztelhetnek ingyen CTEn
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Rojik djgeg
2014.10.09. 17:12
A játékosok száma némely esetben nem jelent semmit az adott játék/program minőségét nézve. Én játszottam olyan játékkal is, amivel szerintem csak nagyon kevesen játszottak mégis iszonyat jó játék szerintem. Persze, ahogy látom te teljesen mást vártál, mint amilyen lett a Diablo 3, de nekem a Diablo 2 nem tetszett annyira, mint ez a 3. rész (Ezzel nem azt mondom, hogy a Diablo 2 nem volt jó játék, sőt, de nekem a 3 akkor is jobban tetszik. Gondoltam leírom, mielőtt némely troll nekem esik. ).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Chavalier
2014.10.09. 20:55
Inkább az Origint csinálnák már meg... Fel lett törve az accountom de a support semmit sem ér, a biztonság pedig nulla :'D Szemét orosz szarok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Maxcube
2014.10.09. 21:11
Felőlem bármit csinálhatnak a BF-el én egy jó darabig nem játszom vele.A 4-es kiverte a biztosítékot a rengeteg buggal.Tudom hogy más játékokban is van de amennyi a bf4-ben van/volt az megszámlálhatatlan...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Trevize198...
2014.10.09. 23:45
A kommentek alapján jól döntöttem, amikor a 3. után a négyet már nem vettem meg. Az a durva, hogy ahogy itt írta valaki, a 3 még most is az egyik legjobb játék lehetne, ha nem lenne elárasztva csalókkal. Technikailag még jó 5 évig nem lesz lemaradva a CoD-hoz képest DDD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tomchee
2014.10.10. 01:36
Az a baj, hogy ha az EA részvényesei azt mondják, hogy "kiadjátok félkészen", akkor ők kiadják félkészen, és kuss van.

Egyébként pedig, pont nem a Hardline-al kéne példázni, mert azt nem DICE készíti, és a Battlefield szériához sincs sok köze...

Chavalier: Hála az égnek az enyémet még nem de már két haverom accját törték fel és húzták be, igaz az egyiket sikerült vissza szerezni, de a másikra a mai napig szarik az EA. Szóval mind a support, mind az Origin, (ami inkább egy fölös háttérben futó reklám felület, mint sem játék platform) semmire nem jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. johnny63
2014.10.10. 15:42
Hát őszintén bevallom én megvettem sajnos a BF4-et és a Prémiumot is, hát eléggé csalódtam a játékban. Utolsó 2 DLC-t már ki sem próbáltam, mert annyira sz....
Hardline-t is csak úgy veszem meg, ha sok pozitívumot olvasok róla, mert még egyszer nem akarok 20 rongyot kidobni az ablakon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Rorocska
2014.10.13. 16:15
EA / Dice duóból nekem 2 okból lett elegem, mikor BF3 után hatalmas fantáziával kiadták a BF4-et. Majdnem ugyanazon az áron mint az előzőt + dlc hegyek , egyből levágós volt a marketing átb**zás. Plusz poén, hogy el is ku**ák de rendesen. Áldom az eszemet , hogy csak betáztam vele. A második mikor bezárták a régi szervereket, többek között BF2142 is ami az én személyes kedvencem volt (talán a legjobb BF, élmény ügyileg a hibái ellenére, de ez szubjektív). Ez verte ki a biztosítékot nálam és nem fogom megbocsájtani, nem is veszek több játékot tőlük.

"Max ha csinnának új BF2142"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!