iPon Hírek

M-3DI szabvány az egységes 3D-s szemüvegekért

Dátum | 2011. 03. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Panasonic és az XPAND 3D egymással együttműködve próbálják népszerűsíteni az M-3DI szabványt, amely azért született meg, hogy a piacon található 3D-s termékek (televíziók, projektorok, valamint asztali- és mobil számítógépek) esetében gond nélkül használhassuk ugyanazt a sztereószkópikus 3D támogatást alkalmazó aktív szemüveget minden eszközzel. Az egységes szabvány lényege, hogy segítségével végre kompatibilissé váljanak egymással a különböző 3D támogatással ellátott termékek.

Hasonló kezdeményezésről már néhány hete beszámoltunk. A Panasonic és a 3D-s megoldások fejlesztője, az XPAND 3D az M-3DI technológia mögött sorakoztak fel és azt szeretnék, ha a piac többi szereplője is támogatná az új szabványt. A szabványosítás jóvoltából végre megszűnhetne az a hatalmas fejetlenség, ami jelenleg az aktív 3D-s szemüvegek és a 3D-s megjelenítők piacán uralkodik, ez pedig nem csak a felhasználók, hanem a gyártók számára is kedvező fejlemény lehetne. Az egymással gond nélkül együttműködő termékek segítségével hatékonyabban lehetne népszerűsíteni a 3D technológiát és valószínűleg többen is vásárolnának 3D-képes megjelenítőket, 3D-s aktív szemüveget, valamint egyéb 3D-képes termékeket.

A két fent említett gyártó mellett olyan nagy nevek is a kezdeményezés mögé álltak, mint a Hitachi, a Mitsubishi, a ViewSonic, a Seiko és a FUNAI. A piac szereplői áprilistól kezdve szerezhetik be az M-3DI technológia alkalmazásához szükséges licenceket.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Saint
2011.03.30. 16:28
Tépett Zlityú
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. lackoo1111
2011.03.30. 17:18
Engem ez az egész 3D-s dolog hidegen hagy . Úgysem tudnám hasznát venni .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!