iPon Hírek

Mac App Store: túl a 100 milliomodik letöltésen

Dátum | 2011. 12. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az Apple illetékesei örömmel jelentették be, hogy a Mac App Store – amely az asztali- és mobil Mac konfigurációk számára kínál szoftvereket – letöltéseinek száma átlépte a százmilliós határt.

A Mac App Store 2011 január 6-án nyitotta meg virtuális kapuit, azaz a 100 milliónál is több letöltés alig egy év alatt jött össze. A virtuális szoftveráruház számos alkalmazást kínál a Mac OS X Snow Leopard és a Mac OS X Lion operációs rendszerrel ellátott konfigurációk tulajdonosainak. Az áruház többek között oktató szoftvereket, játékokat, produktivitást javító alkalmazásokat, illetve hasznos segédprogramokat is kínál és a jelek szerint igen népszerű a Macesek körében. Az alkalmazás áruházban jelenleg több ezer szoftvert találnak az érdeklődők. A százmilliós határ átlépése összességében örömteli eredmény, ám a Mac App Store az iOS eszközökhöz készített App Store nyomába sem érhet: utóbbi több, mint 500 000 ingyenes és fizetős alkalmazást vonultat fel és már több, mint 18 milliárd alkalmazás-letöltésnél jár – igaz, nem is egy éve érhető el.


Az Apple illetékesei szerint az elmúlt három év során az App Store megváltoztatta a mobiltulajdonosok alkalmazásvásárlási szokásait – most pedig a PC-s szoftverek piacán, a Mac App Store éppen ugyanezt teszi. Azáltal, hogy a Mac App Store alig kevesebb, mint egy év alatt több, mint 100 millió letöltést tudhat maga mögött, nyugodtan kijelenthető, hogy manapság ez a felület a legnagyobb és leggyorsabban fejlődő szoftveráruház a világon.

A Maces szoftveráruházzal kapcsolatban további információt itt találnak az érdeklődők.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. anubys
2011.12.13. 10:17
Valószínűleg ez nem reprezentatív minta, de én eddig még semmit nem töltöttem le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bigz
2011.12.13. 10:26
@anubys :: nem, nem az

mindazonaltal az uj rendszerek megvetelekor minden progi, amit a vashoz veszel, elotelepitve erkezik, es App Store letoltesnek szamit, igy azert a 100 millio sem teljesen az, aminek gondolnank...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!