iPon Hírek

Mac-PC-adatátvitel egyszerűen, Belkin-módra

Dátum | 2008. 11. 14.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Bemutatta Switch-to-Mac Cable névre hallgató új eszközét a Belkin, amely, mint neve is mutatja, a Mac-ek és a PC-k közti, eddig kissé darabos adatátvitelt hivatott megkönnyíteni és simábbá tenni.

A PC-s vége XP-vel és Vista-val is kompatibilis, míg a Mac-es OS X 10.4-el és 10.5-el is. Az óceánon túl jelenleg 50$-ért kapható, európai megjelenését februárra datálják.


És hogy pontosan hogy is működik? Rendelkezik egy fedélzeti Migration Assistant programmal, amely még a fogd-és-vidd-módszernél is egyszerűbbé teszi az adatcserét, miután képes a zenéinket, filmeinket, képeinket, fájljainkat és internet-preferenciáinkat teljesen automatikusan is átvinni egyik gépről a másikra.

A leírásokból sajnos nem derül ki egyértelműen, hogy ez személyre szabható, vagy csak az alapértelmezés szerinti könyvtárakkal dolgozik-e, de miután ez utóbbi esetben gyakorlatilag használhatatlanná válna az eszköz, így bizonyára feltételezhetjük az egyéni beállítás lehetőségét is. A kapcsolatot egyébként USB 2.0-s csatlakozókon keresztül biztosítja, így adott annak maximális sebessége is (480Mbit/s). Az európai megjelenés három hónap múlva esedékes.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Alvin_ti42...
2008.11.14. 14:06
vissza a cikkhez

jópofa, csak nem értem mi szükség rá, amikor ugyanezt meg lehet csinálni egy sima hálókábellel is, igaz az nem ilyen rövid. OSX alatt a Sharingnél beállítjuk a File Sharinget (teszünk elé egy pipát), IP címeket átírjuk úgy, hogy egy alhálózatban legyen a két gép (a Mac és a PC is), ahogy egyébként is szokás, megosztjuk azt, amit másolni akarunk (vagy akár az egész meghajtót) és hajrá. Ezek után látszik Windows alatt is a téma. Én az iMac és a HTPC között így másolgatok, sőt még hálózati meghajtót is rendeltem a Mac-es mappákhoz, hogy ne kelljen állandóan előtúrni a Hálózatokból
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!