iPon Hírek

Macallan: érdekes, többérintéses Windows UI

Dátum | 2010. 08. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Windows 7 felhasználói kezelőfelülete tökéletesen használható billentyűzettel és egérrel, de a többérintéses technológiával felvértezett érintőkijelzőkhöz már nem az igazi, pedig a hamarosan induló tábla PC láz alkalmával nagy jelentőséggel bírhat majd az effajta vezérlés.

Egy lehetséges megoldás, ha mindenképpen ki szeretnénk használni a többérintéses technológiában rejlő lehetőséget, méghozzá egy Windows 7 alapú konfigurációval, hogy egyedi felhasználói kezelőfelülettel ruházzuk fel a rendszert, amit egy külön kis alkalmazás biztosít. Pontosan ez az, amit az UI Centric munkatársai tettek: elkészítették a Macallan névre keresztelt kezelőfelületet, amelyet kifejezetten a többérintéses technológiát támogató érintőkijelzővel ellátott tábla PC-khez szánnak majd. Fontos adalék, hogy egy neves gyártó - akit egyelőre érthető módon nem neveztek meg - már biztos, hogy Macallan felhasználói kezelőfelülettel szállítja termékeit, méghozzá az idei év harmadik negyedévében.

 


Az UI Centricmegoldása egy ötletes és könnyedén kezelhető rendszert varázsol elénk, amely sok egyedi grafikai elemmel és vizuális effekttel próbálja még jobbá tenni a felhasználói élményt. Hogy milyen is lesz a Macallan? Nos, arról a fenti videó ad némi képet, bár túl sok minden nem látszik. A Macallan egyébként Flash és Silverlight támogatással érkezik, így a tábla PC felhasználója könnyedén hozzáférhet a Hulu-hoz és a BBC iPlayer weboldalához. A videóban néhány utalást találhatunk arra is, hogy a cég szakemberei különleges, USB-hez kapcsolható szolgáltatásokkal, illetve megoldásokkal is jelentkeznek, de hogy pontosan miről van szó, az majd csak a következő demó videóból fog kiderülni. A Macallan első látásra igen ígéretes kezdeményezésnek tűnik, de a DigiTimes legfrissebb értesülései szerint az Atom alapú tábla PC-k iránt nem lelkesednek a különböző gyártók, inkább az ARM alapú, Android operációs rendszert futtató megoldásoktól várják a piaci sikert. Ez a tény megváltozhat, ha az Intel piacra dobja az Oak Trail névre keresztelt Atom platformját, de erre sajnos még sokat kell várni, így eleinte szinte biztos, hogy az Android és ARM alapokon nyugvó megoldások fognak tarolni a piacon.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Insignia
2010.08.03. 15:07
azoknál a lapozásoknál azért erősen szaggatott...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. MassKilla
2010.08.03. 15:40
tabletpcbe, meg iPad-be ne várjál bármire is jó grafikus vezérlőt win7-vista szintűgrafikát futtatva akadás nélkül sok idő míg az integrált vga elfogadható szinte jön fel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Fzoltan
2010.08.04. 11:24
Szerintem ez az egész iPad meg tabletpc egy gerjesztett divat, akiknek van ilyenjük, azoknak a 99%-a csak azért vette meg, hogy vagizzon... Egyelőre olyan minimális a tudásuk (gondolok itt arra, hogy már itt is beszaggatnak, hát még egy videó/zene lejátszásnál, egyéb felhasználásra meg nem nagyon képesek...) hardver és szoftver szinten, hogy egy minőségi telefon/PDA ugyaennyit tud...
Nem azt mondom, ez a tendencia, egyre kisebb gépek, stb, de ez egy kicsit hirtelen ugrás, én a laptopok méretének a csökkenését várom (lásd netbook). A cél pedig egy laptophoz hasonló teljesítményű "táblapc" lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. XtreemX
2010.08.04. 12:33
Sose vennék ilyen cuccot ami így szaggat....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!