iPon Hírek

MacBook Air noteszek Retina kijelzővel?

Dátum | 2013. 02. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Apple hamarosan új lendülettel száll harcba az ultrabookok szegmensében, ugyanis a MacBook Air család legfrissebb tagjait Retina típusú, nagyfelbontású LCD kijelzővel látja el. A MacBook Air noteszek esetében a gyártó mindig a rendelkezésére álló legmodernebb technológiákat veti be annak érdekében, hogy végeredményként ne csak kivételesen kecses és könnyű, de kellően erős konfigurációk születhessenek. A vállalat hamarosan frissíti MacBook Air kínálatát, amelynek legfrissebb tagjai hatalmas felbontású LCD kijelzőjükkel próbálnak majd kiemelkedni az ultravékony noteszgépek egyre népesebb táborából.

A Retina kijelző technológiát okostelefonokban és táblákban már egyaránt használja a cég, sőt, egy ideje Retina kijelzős MacBook Pro noteszgépeket is kínál, így csak idő kérdése volt, hogy a nagyfelbontású LCD kijelzők mikor szivárognak be a MacBook Air családba. A Retina kijelzős MacBook Pro noteszek kijelzőjének vékonyságát elnézve a technológia gond nélkül alkalmazható a MacBook Air noteszgépekben is. Persze a dolog nem ilyen egyszerű, hiszen a nagyfelbontású Retina kijelzők többet fogyasztanak, mint hagyományos társaik, így gondoskodni kell arról is, hogy az akkumulátoridő is elfogadható szinten maradhasson. Ehhez következő generációs akkumulátorok bevetésére van szükség, amelyek nem gyakorolnak negatív hatást a noteszgépek vastagságára, ugyanakkor mégis nagyobb kapacitást kínálnak, mint elődeik. A helyzet persze nem csak új akkumulátorokkal, hanem a korábbinál energiahatékonyabb komponensek alkalmazásával is megoldható. Utóbbiban segíthetnek az Intel következő generációs, alacsony fogyasztás mellett üzemelő, Haswell sorozatú processzorai, amelyek elődeiknél energiatakarékosabbam üzemelnek majd, de emellett processzor- és IGP teljesítményben is jobbak lesznek, mint Ivy Bridge alapú társaik. Mivel az új, Retina kijelzővel ellátott 11 colos és 13 colos MacBook Air noteszgépek az idei év harmadik negyedévében érkezhetnek, így jó esély van rá, hogy tényleg Core i 4000-es sorozatú Haswell processzor lapul majd bennük.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. kleinguru
2013.02.21. 11:31
Legyen így, már nagyon várom őket

Remélem megáll 400K-nál a 11,6" 128GB ssd-vel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Simba
2013.02.21. 12:47
jöhetnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mifi75
2013.02.21. 19:09
Engem speciel eléggé idegesítenek az ilyen kiszivárogtatott hírek. Úgyis tudja mindenki, hogy fél év múlva jobb, fejlettebb, gyorsabb kütyük jelennek meg, minek kell már előre azon paráztatni az embereket, hogy jaj, most ne vegyél semmit, mert fél év múlva úgyis kiadunk valami sokkal jobbat, fejlettebbet, gyorsabbat stb. Persze, tudom az a megoldás, hogy nem kell rá figyelni, hanem most kell megvenni, ami kapható. Na de mégis. Szerintem feleslegesek ezek az előre bejelentett 'hírek', ezek nélkül is tudjuk, hogy fejlődik a technika.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!