iPon Hírek

MacBookok Led-es háttérvilágítású kijelzővel

Dátum | 2008. 05. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Kenmos Technology emberei már valószínűleg dörzsölik a kezeiket, ugyanis a legfrissebb hírek szerint az Apple 2009-től kezdve minden egyes MacBook noteszgépében LED-es háttérvilágítással felszerelt kijelzőt kíván alkalmazni - számolt be az Economy Daily News. A Kenmos Technology egyébként az a cég, aki 2007-óta készíti az Apple számára a Led-es háttérvilágítású egységeket. A piaci elemzők előrejelzései alapján a Kenmos szállítási mutatói idén összességében 500%-kal fognak növekedni, így a vállalat 1,5 millió egységet szállít le.

A technológiák összehasonlítása.

Az Apple kínálatában jelenleg is vannak olyan noteszgépek, amelyek kijelzője LED-es háttérvilágítással üzemel, ilyen például a MacBook Air vagy a MacBook Pro sorozat, míg az alsóbb kategóriában helyet foglaló MacBookok még mindig CCFL háttérvilágítással üzemelnek. A CCFL technológia LED-es eljárással történő helyettesítése számos előnnyel jár: a LED-es háttérvilágításnak köszönhetően a kijelző magasabb fényerővel, alacsonyabb fogyasztással és kisebb mérettel rendelkezik. A fenti, legfelső képen az alsó kijelző egy első generációs, CCFL háttérvilágítású kijelzővel szerelt MacBook Pro képét mutatja, a bal felső részen egy második generációs MacBook Pro, míg a jobb felső részen a LED-es háttérvilágítású kijelzővel ellátott, harmadik generációs MacBook Pro kijelzőjének képe látható.

Balra a CCFL, jobbra a LED. Forrás: Engadget.
Természetesen nem az Apple az egyetlen nagyvállalat, aki LED-es háttérvilágítással rendelkező kijelzőket alkalmaz. Egy ideje már a Sony kínálatában is feltűntek a LED-es háttérvilágítással büszkélkedő modellek, sőt, már a Fujitsu-nak is vannak ilyen technológiára épülő notebookjai. A manapság talán egyik legnépszerűbb LED-es háttérvilágítással rendelkező noteszgépe nem más, mint a Dell XPS M1330-asa.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!