iPon Hírek

Magára talál a céges számítástechnika

Dátum | 2010. 01. 27.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A német SAP AG, a vállalatirányítási rendszerek piacának legnagyobb szereplője 12 százalékkal, 727 millió euróra csökkenő nettó profitról számolt be tavalyi negyedik negyedéve után. Az árbevétel 9 százalékkal, 3,19 milliárd euróra esett, miután a szoftverlicencek értékesítéséből származó bevétel 15 százalékkal, 1,12 milliárd euróra mérséklődött.

A szoftvertámogatásokból származó összegek - amelyek a cég jövőben szereplésének indikátorai - csak négy százalékkal, 2,56 milliárd euróra csökkentek. Werner Brandt, a cég vezérigazgatója azzal kommentálta a gyorsjelentés számait, hogy a 2008 harmadik negyedévében kezdődött visszaesésre reagálva jelentős költségcsökkentésekről döntöttek, hogy óvják a SAP profitrátáját.

Ennek eredményeképpen 2009-ben nyolc százalékkal faragták le az üzemi kiadásokat az egy évvel korábbihoz képest, annak ellenére, hogy átszervezésekre 200 millió eurót kellett költeniük.

Az SAP arra számít, hogy árbevétele a tavalyi 8,2 milliárd euróhoz képest 4-8 százalékkal nő idén. Az üzemi profitráta 30-31 százalékra mehet fel a 2009-es 27,4 százalékról. A javulást a továbbra is nehéznek ígérkező piaci körülmények között akarják elérni.

Az SAP első számú versenytársa, az amerikai Oracle Corp. - amely hamarosan lezárja a Sun hétmilliárd dolláros felvásárlását - kétezer ember felvételét tervezi mérnöki és üzletkötői csapatába - jelentette a Wall Street Journal. Így többen érkeznek a nagyvállalathoz, mint ahány munkatársat a Sun beolvasztása nyomán elküldenek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!