iPon Hírek

Magas proritást kap az Android 4.4 az LG-nél

Dátum | 2014. 01. 22.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG Mobile a napokban jelentette be az LG G2 frissítésének érkezését, amiben semmi meglepő nincs, mivel csúcsmodellről lévén szó, egyértelmű volt, hogy nem hiányozhat róla a KitKat. Ám a legfrissebb értesüléseink az LG a szokásosnál kiemeltebb szerepet szánt az Android 4.4 KitKat számára. A PhoneArena információi szerint az LG nemes egyszerűséggel át fogja ugrani az Android 4.3 (néhány esetben a 4.2) frissítést, legalábbis sok telefon esetében. A vállalat minél hamarabb szeretne túlesni az Android 4.4-re frissülés procedúráján, ami örömteli lehet a tulajdonosok számára. Ráadásul olyanok is meg fogják kapni ezt a rendszert, akik mostanáig mit sem sejtve temették a mobiljaik KitKatre frissítésének lehetőségét. Örömmel látjuk, hogy a szoftverfrissítésekre is kezd kiterjedni a gyártók közötti versengés, és bár az Android szegmentációja mindig okoz majd problémákat, remélhetőleg azért a széthúzás idővel jóval kisebb méreteket fog ölteni.
A kiszivárgott dokumentumok alapján éppen egy tucatnyi LG okostelefonra fog a következő hónapokban befutni az Android 4.4. A KitKat érkezése az alsóbb és felsőbb ligákban futó készülékeket egyaránt érinti majd. Természetesen a fókuszban ezúttal is a korábbi csúcsmodellek lesznek, így a G Flex és az LG G2 után az Optimus G és az 5,5 colos Optimus G Pro esetében futhat be először az Android 4.4. Ezek mellett persze kiemelten kezelik még a G Pad 8.3 táblagépet és a 4:3-as képarányú Optimus Vu 3-at is. Továbbá friss rendszert fognak kapni az Optimus F család tagjai (F3, F6, F7), a G Pro Lite variánsa, az Optimus L9 II és még az Optimus Vu II is. Az Optimus Vu II a legrégebbi eszköz, amely frissítést fog kapni – ez 2012 szeptemberében debütált. Végül két olyan masina is akad a felsorolásban, amik egyelőre ismeretlenek számunkra: a D315 és az LS740 mostanáig nem hallatott magáról. Az LG ezzel a tekintélyes listával élen járhat idén az Android 4.4 frissítés tekintetében. Összesen 14 korábban megjelent okostelefonra kerülhet utólagosan KitKat. Persze az is tagadhatatlan, hogy az utolsó Jelly Bean frissítések (4.2, 4.3) kihagyásával többet kell majd várni a frissítések befutására, de ezt a békát minden bizonnyal sokan le tudják majd nyelni, ha cserébe rögtön a legújabb rendszert kapják. Az hosszas lajstromból a legtöbb szakoldal egyébként csak egyetlen készüléket hiányolt, mégpedig az LG Optimus 4X-et. Úgy tűnik, hogy a tavaly előtti csúcsmodell már végleg megragadt az Android 4.1.2 operációs rendszer mellett.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. dzola23
2014.01.22. 12:18
Hát szerintem példaértékű, remélem a többi gyártó is követi ezt a példát!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. hpeter105
2014.01.22. 12:20
prioritást*

végre valamit csinálnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Tutu7030
2014.01.22. 12:30
Ez jó hír (ha igaz)!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. keldorpapa
2014.01.22. 12:31
4X esetében az nVidia lehet inkább a ludas. Gondolom driver gondok lennének.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Tutu7030 keldo...
2014.01.22. 12:47
A 2x esetén is ugyanez a gond volt. Akkor megfogadtam, hogy nem veszek több lg telefont. De csak megvettem az Optimus G-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. TeeJay
2014.01.22. 13:06
szupi pont LG Optimus F6-ot tervezek venni
amúgy is egy bestbuy telefon ráadásul meg sem röccen, így 4.4 esetén gondolom még faszántosabb lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DemonDani
2014.01.22. 14:09
keldorpapa

Öreg már a 4X, ha van is driveres hiányossága az Nvidiának, az LG valószínűleg akkor sem nyúlna érte vissza. Valószínűleg az LG is a Google által vázolt 2 éves frissítési terv körvonalazását tűzte ki célul. Mire bejönne, akkorra a 4X már cserére érett lesz.

Sajnos a hold továbbra sincs sajtból. Amondó vagyok, hogy ha ezt így megkapjuk ahogy itt tálalva van, már annak is örülhetünk... Ez is hatalmas előrelépés lenne az eddigi viszonyokhoz képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. knorbi79
2014.01.22. 22:55
Mondhatom franko pont az optimus 4X HD hadják ki a sorból, pedig még ma is tisztességes a hardver, no, de sebaj, marad CyanogenMod bár ugy is android kitkat fut jelenleg, de azért megnéztem volna LG stílusban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. IceManBp
2014.01.28. 23:40
Annó én is megfogadtam hogy soha többé LG! Pont a szoftverfrissítési csúszások miatt. Az utolsó LG telefonom az Optimus 3D volt ( hozzáteszem hogy imádtam ), ott is csak ígérgették hogy jön a frissítés de aztán meg semmi, pedig abban az időben brutál vas volt benne még most is simán vállalható a vas. Csak nem bírtam a véremmel és most beruháztam egy G2-re.....
Hát.....
Hogy is mondjam.....
SGS 4-ről váltottam és hatalmas a különbség.
Úgy imádom ahogy van! És ez főleg a szoftvernek köszönhető.
Nem tudom hogy mit csináltak, lehet hogy leváltották a szoftveres csapatot vagy csak szimplán koboldok állnak a hátuk mögött ez samukalapáccsal de nagyon jó munkát végeztek ha a kamera szoftveren csiszoltak volna még egy kicsit akkor mondhatni közel tökéletest.
Ha az az oka a várakozásnak a 4.4-re hogy azt is ilyen szinten optimalizálják és átszabják akkor azt mondom hogy bőven megéri várni.
Bár azt hozzáteszem hogy elképzelni sem tudom hogy ennél is gördülékenyebb és gyorsabb legyen a rendszer ( persze AnTuTu pontvadászok most kapásból nekem ugorhatnak hogy van gyorsabb de hagyjuk már a szintetikus tesztekett a fenébe ).
Remélem hogy nem csak a G-k kapnak ilyen kiemelt figyelmet, mert ha az LG összeszedné magát szoftverügyileg ( és láss csodát tudnak ezek ha akarnak nem is kicsit ), akkor nem csak a kis lesajnált másodhegedűs lehetne mert amúgy igen is sokszor jobb készülékekkel állnak elő mint a piac többi tagja. Talán csak az almás társaság aki hasonló innovációkra képes, de ott meg túl sok a marketing és a "ez a trendi" hozzá állás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!