iPon Hírek

Magától kerülgeti a fákat az erdőben az új drón

Dátum | 2016. 01. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel egy meglehetősen érdekes bejelentést tett a minap: a vállalat felvásárol egy rendkívül ígéretes drónfejlesztő céget, amely az Ascending Technologies nevet viseli.
Az Ascending Technologies egy viszonylag kisméretű német vállalkozás, ami jelenleg 75 főnek biztosít munkát. Az Intel ajánlata alapján mind a 75-en megtarthatják állásukat a felvásárlás után is, arról viszont nem esett szó, hogy a tranzakció pontosan mekkora összeget emészt fel, mint ahogy az is rejtély, hogy milyen közös tervekkel rendelkeznek a felek, már ami a termékportfólió bővítését illeti. Az Ascending Technologies egyébként már a tavalyi CES alkalmával is feltűnt az Intel környékén: akkoriban Brian Krzanich előadásán láthattuk a német vállalat egyik drónját, amely az Intel RealSense technológiáját alkalmazta Most egy újabb demó is napvilágot látott, amiről kiderül, mire használhatja a drón az Intel RealSense technológiáját – a válasz egyébként nem meglepő: különböző tárgyak kikerülésére, illetve a különböző objektumokkal való ütközések elkerülésére. De a videó többet mond ezer szónál, íme:
A felvásárlás jóvoltából az Intel értékes szakértelemhez és különböző technológiákhoz juthat, amelyekkel felgyorsítható az Intel RealSense technológia különböző területeken történő bevetése. Remélhetőleg hamarosan újabb információk is napvilágot látnak az ígéretes koncepcióval, a távolabbi tervekkel, illetve a felvásárlás pontos részleteivel kapcsolatban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!