iPon Hírek

Magyar cégért rajongtak a befektetők Londonban

Dátum | 2010. 05. 11.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Napi Gazdaság keddi számának cikkeTizenöt induló vállalkozás közül a magyar in4 Kft. "szemantikai pillanatragasztó" internetes alkalmazása lett a második legjobb a Geeknrolla nemzetközi start-up-versenyen Londonban.

Az iGlue sikerének üzenete, hogy minden hazai kis- és középvállalatnak megéri kockáztatni és nagyban, nemzetközi léptékben gondolkodni, mert óriási a kereslet a jó ötletek iránt - fogalmazott az in4 Kft. díjával kapcsolatban Lemák Gábor, a Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMKlaszter) igazgatója.

A klaszter innovációmenedzsmenttel, forrásszervezéssel segíti az in4 Kft. fejlesztésének piacra lépését.

Az egyik legrangosabb technológiai szakblog, a Techcrunch Europe által rendezett Geeknrolla versenyen mindössze három perc állt a versenyzők rendelkezésére, hogy a zsűriben helyet foglaló befektetőknek bemutassák fejlesztésüket.

Az in4 által fejlesztett iGlue német, olasz, orosz, finn és brit alkalmazásokat előzött meg. A zsűri az eredetiséget, a potenciális üzleti lehetőséget, a versenyelőnyt és az előadás színvonalát díjazta - mondta Vaskó Péter, az in4 Kft. ügyvezetője.

Az iGlue komoly érdeklődést keltett üzleti befektetők között, több tárgyalást is kezdeményeztek a fejlesztő céggel Londonban.

Az irodalmiadatbázis-motorból továbbfejlesztett iGlue egy szövegértelmezéshez, háttér-információk gyűjtéséhez használható webes alkalmazás.

Hátterében egy intelligens algoritmus elemzi az éppen olvasott weboldal szövegét, és az egyes szövegelemekhez (személyek, földrajzi helyek, intézmények) helyben megjelenő releváns információkat kapcsol.

Az iGlue alkalmazásával a felhasználó lézerpontosságú információkhoz juthat - magyarázta Vaskó, aki elmondta, hogy az alkalmazást jelenleg is tesztelik, ám néhány hónapon belül hozzáférhető lesz a nagyközönség számára is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!