iPon Hírek

Magyar céget venne a lengyel informatikai vállalat

Dátum | 2009. 11. 16.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Felvásárlásokat tervez egyebek mellett Magyarországon az Asseco Poland, Lengyelország vezető informatikai vállalata -számolt be az MTI. Adam Goral vezérigazgató hétfőn elmondta: egy sor európai országban tárgyalnak cégfelvásárlásokról. Spanyolországban három, Olaszországban pedig két társaságot kívánnak megszerezni, és Svájcban, a skandináviai térségben, valamint Lengyelországban és Magyarországon is zajlanak vállalatok átvételét célzó előkészületek. Adam Goral hozzátette: a lengyel és a magyar akvizíciót még novemberben véglegesítik.

A varsói tőzsdén jegyzett Asseco a közép-kelet-európai régió legnagyobb helyi alapítású informatikai társasága. Az 1991-ben indult cég üzleti szoftvereket fejleszt, és kisebb vállalkozások felvásárlása révén mostanáig összesen 10 európai országban jelent meg. A több mint 8500 főt foglalkoztató társaság magyar érdekeltséggel jelenleg nem rendelkezik. Az Asseco csoportot vezető Asseco Poland SA éves szinten 33 százalékkal 102,3 millió zlotyra növelte adózott nyereségét a harmadik negyedévben, meghaladva a 88 millió zloty nyereséget valószínűsítő elemzői előrejelzéseket. Januártól szeptemberig a társaság 279 millió zloty adózott eredményt ért el, ez 22 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A cég bevételei 697,2 millió zlotyra csökkentek az egy évvel ezelőtti 751,5 millió zlotyról. Ez alulmúlt az elemzői várakozásokat, amelyek 724 milliós eladásokat jósoltak - közli a Bloomberg.

A szoftvercég legfontosabb ügyfelei bankok, biztosítók és egyéb pénzintézetek. Elemzők szerint korábban attól lehetett tartani, hogy a pénzügyi szférán végigsöprő válság az Assecóhoz is begyűrűzik, a társaság azonban következetes takarékossági programba kezdett, és a világméretű gazdasági válságot terjeszkedésre használja fel.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!